Baked donuts

Baked Donuts

Hmm, donuts.. Een van mijn favoriete zoete zondes! Je kan ze zoals de klassieker het aangeeft, klaarmaken in de friteuse, maar omdat ik daar momenteel niet over beschik, heb ik er voor gekozen om een goed recept te vinden voor gebakken donuts. Heel lekker en veel eenvoudiger om te maken! Je hebt er wel een donut-maker of donut bakvorm voor nodig!

De meningen verschillen natuurlijk over wat je het lekkerst vind. De klassieke gefrituurde donut is zacht van smaak, smeuïg en lekker vettig. Terwijl gebakken donuts meer een cake structuur hebben, een lekkere smaak, maar soms wel wat droger kunnen zijn. Ik vond ze, net zoals meerdere testpersonen, wel erg geslaagd en wil dus ook graag het recept met jullie delen! Ben jij er klaar voor?

ingrediënten: +/- 40 mini donuts

  • 400 g bloem
  • 260 g suiker
  • 250 ml melk
  • 1 pakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 3 el arachide olie
  • 1 tl natriumbicarbonaat

Het recept voor deze baked donuts is eigenlijk heel eenvoudig en snel gemaakt! Je mengt gewoon alle ingrediënten tot een glad beslag.

Verwarm je donut-maker voor zoals de instructies van je apparaat aangeven.

Ondertussen kan je je beslag maken en verdelen in een spuitzak. Werken met een spuitzak is veel makkelijker om het beslag te verdelen over de vormpjes. Je kan ook wel werken met een lepel, maar geloof me dat dat een enorme knoeiboel geeft.

Is je toestel warm, dan vet je de vorm in met een kwastje en olie. Dit doe je telkens opnieuw wanneer je beslag in de vorm doet.

Vul de donut vorm net tot aan de rand en sluit het toestel dicht. Het principe is net zoals bij een wafelijzer! Je bakt de donuts een 6-tal minuten of totdat ze goudbruin zijn.

Haal de donuts uit je donut machine en laat ze afkoelen op de rooster.

Voor de donuts af te werken, kan je kiezen voor verschillende toppings.
Voor een chocolade topping, smelt je gewoon pure chocolade / melk chocolade au bain marie. Dip je donuts in de chocolade en laat de chocolade hard worden op een rooster. Je kan er ook voor kiezen om wat losse parels te strooien over de chocolade.

melk chocolade donuts & pure chocolade donuts

Verder kan je ook nog kiezen voor een glazuur dip. Ik heb er ditmaal voor gekozen om te werken met de dr. Oetker roze glazuur met frambozen smaak, die je kan aankopen bij Albert Heijn. Verwarm het volledige pakje in heet warm gedurende 5 minuten. Doe de volledige inhoud in een kommetje en laat het kommetje au bain marie staan. De roze glazuur wordt erg snel hard, snel werken is dus de boodschap. Zeker als je nog verder wil afwerken met sprinkels.

Vond jij dit recept een echte aanraden? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

5 reacties

  1. Een heel lekker en geslaagd recept. Heb ze vandaag gemaakt, heb er aan de buren gegeven en die vonden het ook heel lekker. Ze zijn helemaal niet droog en zijn heel luchtig en licht.
    Ik heb 40 gram bloem vervangen door ongezoete cacaopoeder.
    Zeker voor herhaling vatbaar.

  2. Ik wil ze graag in een bakvorm afbakken, maar je vermeldt nergens op hoeveel graden en voor hoelang.
    Ik vermoed ook 6 minuten, maar op hoeveel graden?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.