Brownie

Chocolade Brownies

Een heerlijke klassieke brownie, voor mij is dit een smeuïg chocolade gebakje met een intense chocoladesmaak. Wat betekent dit voor jou? Vele recepten geven andere werkwijzen en uiteenlopende ingrediënten aan. Wij proberen het te vereenvoudigen met een heerlijk resultaat als gevolg!

Ingrediënten

  • 200 g boter

  • 200 g suiker

  • 200 g pure chocolade

  • 100 g bloem

  • 1/2 tl natriumbicarbonaat

  • 4 eieren

Zoals ik met al mijn recepten start, gaan we ook nu alle ingrediënten nauwkeurig afwegen.

Als allereerste gaan we een au-bain-marie opzetten (warm water badje) om de chocolade te kunnen smelten. We werken met een au-bain-marie zodat de chocolade niet kan verbranden. Als de chocolade volledig gesmolten is, voegen we de boter, blokje voor blokje, hieraan toe zodat deze door de hitte van de chocolade mee kan smelten in het geheel.

Terwijl de chocolade en de boter samen verder smelten, gaan we de eieren splitsen. De eidooiers gaan we samen met de suiker tot een witte luchtige massa kloppen met onze keukenrobot. Aan de luchtige witte eiermassa gaan we de gesmolten chocolade en boter toevoegen, laat hierbij je keukenrobot goed door mengen zodat het een mooie homogene massa wordt.

Is dit alles goed gemengd? Dan kunnen we de bloem en natriumbicarbonaat toevoegen aan dit mengsel. Ook hier laat je de keukenrobot goed zijn werk doen zodat alle ingrediënten elkaar kunnen opnemen.

Als allerlaatste ga je de overgebleven eiwitten luchtig kloppen om ze daarna onder het chocolade mengsel te spatelen.

Verwarm je oven op 200°C. Vet je bakvorm goed in en verdeel een dun laagje bloem over de bodem zodat de brownie niet kan blijven kleven.

Bak de brownie gedurende 25 minuten af op 200°C

Snij de brownies op de grootte die jij verkiest. Kleine blokjes, grote blokjes, taartpunten of hou jij liever van één grote brownie, dat is ieder zijn keuze. Ik koos ditmaal om mijn brownies te bakken in een ronde taartvorm met taartpunten om te serveren.

Je kan de brownies gewoon natuur serveren. Heb je ze liever nog een beetje warm? Combineer het dan zeker met wat vanille ijs. Laat je fantasie de vrije loop gaan met afwerking en decoratie. Laat het je vooral smaken!

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *