Gehakt pizza met paprika relish

Overheerlijk! Dat kan ik je nu al zeggen. Zelfgemaakte pizza met gehakt en een paprika relish. Op deze manier had ik nog nooit een pizza gegeten. En eerlijk gezegd, wij zijn niet de “uitvinders” van dit recept. Hiervoor moet ik de credits volop toewijzen aan de recepten bedenkers van de maaltijdboxen van Marley Spoon.

Wij vonden deze pizza zo lekker, dat we hem nog een paar keer opnieuw gemaakt hebben. En ik kon niets anders dan dit recept met jullie te delen!

Ingrediënten pizza

  • 1 pizza vel (rechthoekig)

  • 1 blikje tomaten puree

  • 200 g gehakt (varkens-runds)

  • Gemalen kaas

  • Oregano

  • 1/2 ajuin

  • 1 teentje look

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 el zachte mosterd

  • 60 ml azijn

  • 100 ml water

  • 1/2 tl zout

  • 1 tl suiker

  • 1 tl chilivlokken

Ok, we gaan aan de slag. Allereest gaan we beginnen met onze groenten in fijne reepjes te snijden. Maak ook het teentje look proper en snijd hem in 2.

Doe de gele en rode paprika reepjes, de helft van de ajuin, de helft van de look (geperst met de lookpers) in een steelpan.
Voeg hierbij 1 el mosterd, 60 ml azijn, 100 ml water, 1 tl suiker, 1/2 tl zout. Roer dit alles goed onder elkaar en laat het 15 minuten sudderen op het vuur. Doe de deksel op je steelpan zodat er geen vocht verloren gaat. Af en toe roeren in de paprika relish is wel aangeraden.
Zijn de 15 minuten om, schep de groentjes uit de pan met een schuimspaan (of laat het geheel uitlekken in een zeef). Kruid met 1 tl chilivlokken en roer dit goed door.

Terwijl je relish aan het sudderen is, gaan we het pizza deeg (waar je met je vork gaatjes in geprikt hebt) 7 minuten blank bakker op 180°C hetelucht.

Ondertussen gaan we ook ons gehakt samen met de andere helft van de ajuin en look bakken in de pan.

Haal je pizza deeg uit de oven en strijk 1 potje tomatenpuree uit over de hele bodem. Kruid bovenop de tomaten puree je pizza met oregano.

Verdeel al een beetje gemalen kaas over je pizzabodem. Daar bovenop verdeel je het gehakt en nog extra kaas. Bak je pizza nu verder af, +/- 15 minuten op 180°C.

Haal je pizza uit de oven en verspreid al de helft van de paprika relish bovenop je pizza. De andere helft van de relish zet je mee op tafel voor gasten die nog extra topping op hun pizza willen.

Geniet van deze heerlijke pizza en laat zeker weten wat jullie er van vonden!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.