Millefeuille met vanille en aardbeien

Vandaag gaan we een millefeuille maken. Het klinkt als een chique en moeilijk dessert, maar het is niet zo moeilijk als het lijkt! Een millefeuille is een gebakje dat afkomstig is uit Frankrijk en betekend duizenden bladeren. De duizenden bladeren slaan natuurlijk terug op het bladerdeeg dat gebruikt word voor dit gebakje. Wil je het zelf ook eens proberen? Dan gaan we onmiddellijk aan de slag.

Ingrediënten:

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg

  • 240 ml room

  • 80 mg witte chocolade

  • 250 g mascarpone

  • 1 el vanille aroma

  • 1 el aardbeien pasta

  • rode vruchten voor afwerking

Zoals je al kan zien heb je niet veel nodig om dit heerlijk dessertje te maken. We beginnen het recept met alle ingrediënten van de vulling nauwkeurig af te meten en bij elkaar te zetten. Het bladerdeeg laat je in de koelkast liggen totdat je het nodig hebt.

Het maken van de vulling is heel erg makkelijk, neem je keukenrobot of handmixer er maar bij! Als eerste gaan we de witte chocolade au-bain-marie laten smelten. Terwijl deze aan het smelten is, gaan we de slagroom opkloppen tot echte slagroomdikte. De mascarpone ga je eerst zelf met de hand wat loskloppen voor je het bij de slagroom voegt.
Zoals je wel merkt voegen we geen extra suiker toe aan de slagroom. Dit doen we omdat we werken met witte chocolade, die al erg zoet op zichzelf is.

Is de slagroom opgeklopt? Dan gaan we de gesmolten chocolade, mascarpone en vanille-aroma bij de slagroom toevoegen. Meng dit geheel op een hoge snelheid door elkaar. Let erop dat je dit niet te lang doet! Enkel tot alles goed vermengd is. Als je mascarpone te lang laat mee kloppen, wordt de vulling te loperig.

Zo nu hebben we de vulling in vanille smaak. Doe 1/2 van de vulling al in een spuitzak. De overige helft laat je in de mengkom. Nu gaan we onze aardbeiensmaak hieraan toevoegen. Ik gebruikte hiervoor de zoete aardbeien smaakmaker van Patidess. Je kan deze smaakpasta en nog vele andere smaken kopen op de handige online bakwinkel van baktotaal bouwhuis.

1 el van deze smaakpasta is genoeg om het beslag op smaak te kunnen brengen. Meng het kort maar krachtig door het beslag en doe het geheel in een spuitzak.

Nu gaan we beginnen aan ons bladerdeeg. Ik heb ervoor gekozen om te werken met kant-en-klare bladerdeeg vellen omdat dit makkelijker is.

Snij van het ronde bladerdeeg de ronde zijkanten weg zodat je een rechthoek krijgt. Verdeel de rechthoek in gelijke stukken naar gewenste grootte.

Je kan ervoor kiezen om het bladerdeeg tussen 2 bakplaten af te bakken in de oven. Maar ik heb ervoor gekozen om het te bakken tussen mijn Fritel wafelijzer. Voor deze bladerdeeg wafeltjes koos ik voor de bakplaat 16×28, dit geeft een mooi patroon in je bladerdeeg. Je hoeft je bakplaten niet in te vetten voor deze bladerdeeg wafels. Laat de wafeltjes 3-4 minuten bakken tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen op de rooster.

Nu zijn al onze onderdelen voor de millefeuille klaar en kunnen we dus gaan opbouwen. Je kan zelf kiezen hoe je dit doet. Heb jij liever toefjes vulling binnenin en fruit als afwerking bovenop of gebruik je het fruit mee als een soort van steunpilaren voor je toren? Dat heb je vrij te kiezen.

Met deze dessertjes maak je zeker indruk op je gasten! Serveer ze met een heerlijke tas koffie of thee en laat het smullen beginnen!

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

3 reacties

    • Ja hoor, dat is perfect mogelijk! Zorg er wel voor dat je de bladerdeeg koekjes goed en droog verpakt zodat ze niet uitdrogen aan de lucht of wak worden door vocht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.