Niamh Bagels – Sweet chili pulled Chicken

Bagels, het typisch Amerikaans broodje dat ook populair is bij ons. Met zijn typische donut vorm, kan je met een bagel alle richtingen uit. Een ontbijtbagel, eentje voor de lunch of het diner, noem het maar op. En vanaf nu kan jij thuis ook je eigen bagel maken. Heel eenvoudig zelfs dankzij de nieuwe Bagel bakmix van Niamh.

Voor dit recept gaan we het gewoon houden op de klassieke witte bagel, afgewerkt met sezamzaadjes. Dit heerlijk broodje serveren we met een sweet chili pulled chicken. Ben jij benieuwd hoe je aan de slag moet gaan met dit recept? Lees dan snel verder en haal jou Niamh bagel bakmix in huis!

Ingrediënten 6 bagels

  • 1 Niamh bagel mix

  • 350 ml water

  • sezamzaadjes

  • 2 kipfilets

  • sweet chili sauce

  • mayonaise

  • salade

  • bicky ajuintjes

Allereerst gaan we beginnen met onze bagel broodjes. Wil je ze ‘s avonds eten, dan raad ik zeker aan in de namiddag al te beginnen met je broodjes. Het vraagt wel wat rijs tijd voor ze klaar zijn. Maar ik beloof je dat het echt de moeite waard is om ze zelf te maken! Hier gaan we dan.

Doe je bagelmix in de mengkom van je keukenrobot en voeg het water toe. Laat je keukenrobot het deeg nu een 10-tal minuten kneden. Bebloem je werkveld en stort het geknede deeg erop uit. Maak 6 bollen deeg van ongeveer 135g en duw ze wat plat. Leg je bollen deeg neer op een bebloemde bakplaat. En laat ze afgedekt rijzen onder vershoudfolie en een propere theedoek. Laat je deegbollen 30 minuten rijzen.

TIP: Laat je deeg NIET rijzen op bakpapier. Je bollen deeg zullen blijven kleven aan het bakpapier waardoor je opnieuw moet beginnen vormen na de rijs tijd.

Na de eerste rijs tijd gaan we onze deegbollen de bekende bagel vorm geven. Maak een gat in het midden van je deegbal. Dit kan je met je vingers doen of met een houten spatel. Draai het bageldeeg in het rond waardoor het gat groter word. Dit doe je met elk broodje. Laat ze nu opnieuw 30 minuten afgedekt rijzen.

De laatste rijs tijd is gebeurd. Neem een steelpan en vul deze met water. Breng het water aan de kook. Nu gaan we onze bagels aan beide kanten 30 seconden in kokend water onder dompelen. Wanneer je bagel uit het water komt, kan je de sezamzaadjes erover strooien. Door het vocht zullen de zaadjes mooi blijven kleven.

Bak je bagels 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 200°C.

Vulling

Terwijl de bagels in de oven bakken, gaan we beginnen aan de vulling van ons bagelbroodje. Neem je Kipfilets bij de hand. Dep ze droog met een velletje keukenrol. Snij de kipfilets in de lengte door.
Zet een kookpot op het vuur en breng water met zout aan de kook. Kook je kipfilets een 10-tal minuten tot ze gaar zijn. Haal ze uit het kokend water en trekt ze uit elkaar met 2 vorken, zo krijg je pulled chicken.

Leg je pulled chicken terug in een propere kookpot en doe er sweet chili saus overheen. Hoeveel dit is kies je zelf naar eigen smaak. Ik heb dit zelf ook op gevoel gedaan. Roer het geheel goed door op het vuur zodat de sweet chili saus verwarmd is.

Afwerking

De bagels zijn gebakken, de sweet chili pulled chicken is klaar. Nu gaan we ons bagelbroodje samenstellen.

Snij de bagel open en smeer op de onderste helft mayonaise. Leg bovenop de mayonaise de sweet chili pulled chicken. Nog wat salade en bicky ajuintjes bovenop en je kan de bovenste helft van de bagel erop leggen.

Serveer het broodje warm aan je gasten en het is zeker smullen geblazen!

Bewaren

Eigenlijk is het toch wel een heel werk als je deze bagels telkens vers wilt maken. Maar ik heb daarvoor een oplossing voor jou! Als je beslist van deze bagels zelf te maken, maak dan ineens meerdere donuts. Want je kan ze na het afbakken perfect bewaren in de diepvries! Heb je dan nog eens zin in een lekker bagel broodje, dan haal je gewoon het aantal dat je nodig hebt uit de diepvries en warm je ze opnieuw op in een oven van 200°C gedurende 10 minuten.

Ga jij dit recept thuis ook proberen? Laat ons dan zeker jou resultaat zien! Ben jij benieuwd naar nog meer varianten op de bagel broodjes? Hou dan zeker onze blog in het oog want er volgen nog hele leuke recepten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.