Niamh “Bake it, Love it”

Ken jij de producten van Niamh al? Eerlijk gezegd, ik was er nog niet mee bekend. Ik kwam in januari het merk “Niamh” tegen op instagram en na wat scrollen door hun pagina en hun website, was ik aangenaam verrast van dit nieuw Belgisch concept. Het was vooral hun slogan wat me het meeste aansprak. “Bake it, Love it”, genieten van elk moment in de keuken. Een slogan, een mantra die ook heel goed past bij de hobby bakkers die gebruik maken van mijn Back to Baking recepten.

Ik vond het dus zeker de moeite om de producten van Niamh uit te testen. En omdat het vandaag, 2 februari 2021, Lichtmis is, is er geen beter excuus om me te verdiepen in hun “Mighty Pancakes“.

Mighty Pancakes

Mighty Pancakes is een mix van spelt bloem en Belgische chocolade voor het maken van heerlijke Amerikaanse pancakes. De verpakking van deze pancake mix is speels en erg duidelijk.

Even een kort overzicht van de ingrediënten.

Ingrediënten 12 pancakes

  • 200 g mighty pancake mix
    (Dit is de helft van het pancake mix zakje)

  • 2 eieren

  • 200 ml melk

  • 30 g boter

Op de achterkant van de verpakking vinden we in duidelijke stappen (in het Nederlands, Engels en Frans) terug hoe we moeten beginnen aan deze pancakes. Laten we deze even overlopen (natuurlijk met een foto van elke stap, zoals jullie gewoon zijn van mij 🙂 ) .

Zoals ik altijd aanraad bij het starten van een recept, zet je best ook voor kant-en-klare mixen alle ingrediënten nauwkeurig afgemeten bij de hand.

Eerst geven ze aan dat je best de eieren al splitst. Of je nu deze stap als eerste doet of samen met de tweede stap, maakt op zich niet zo heel veel uit. Doe de hoeveelheid pancake mix in een grote kom, voeg hierbij de eidooiers en de melk.

Meng dit geheel met een garde tot een mooi samenhangend beslag. Laat de boter smelten (ongeveer een 30 sec op 750 Watt in de microgolf) en meng deze onder het beslag. Als laatste klop je de eiwitten luchtig en spatel je ze voorzichtig onder het pancake beslag.

Je zal vanzelf merken dat je beslag er heel luchtig uit ziet nu.

Wil je je pancakes toch iets specialer? Meng er bij de eerste stap (bij het beslag gedeelte) een geplette banaan onder. Zo bekom je makkelijk bananen spelt pannekoeken, die heerlijk zijn wanneer je ze afwerkt met honing als topping. (Jawel hoor, onder de american pancakes zijn deze met banaan toch wel mijn favoriet). Je kan dit uiteraard ook met andere stukken fruit doen zoals blauwe besjes, stukjes appel (en kaneel),…

Het enige wat je nu nog moet doen, is de pancakes bakken in een pan. roer voor elke schep voorzichtig in je deeg, want de chocolade stukjes hebben in dit beslag wel de neiging om naar de bodem te zakken.

Deze Mighty pancakes mix heb ik aangekocht in de plaatselijke Delhaize voor 3,14€. Voor de weinige ingrediënten (die je meestal wel in huis hebt) die je er nog aan moet toevoegen, vind ik deze pancake mix van Niamh echt wel een aanrader!

Testen jullie ze ook even uit? En laat me zeker weten wat jullie ervan vinden!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.