Niamh thema brownies “the mummy”

Het is bijna Halloween en wat heb ik weer zin om te bakken! Enige tijd geleden sprak ik al eens van het Belgische bedrijf “Niamh” die zich ook focussen op het ontwikkelen van toegankelijke bakmixen. Ik ben fan van toegankelijke recepten die heerlijke resultaten opleveren. Eerder probeerde ik de “mighty pancakes” al uit, deze bakmix staat nu praktisch standaard in mijn voorraadkast voor als ik trek heb in pancakes. Nu gaan we met heel veel plezier de Niamh “top chocolate cake” uitproberen.

“Hu, een cake mix? Ik dacht dat dit recept over brownies ging..” Jawel ik hoor het je al denken. Maar dat is net zo leuk aan de bakmixen van Niamh. Je kan ze vaak voor 2 soorten bereidingen gebruiken zonder al te veel extra ingrediënten te gebruiken. Hoe makkelijk is dit?

Wist je trouwens dat je de bakmixen van Niamh kan terugvinden bij jou Delhaize winkel? Nu gaan we verder met het recept.

Ingrediënten

  • 1 Niamh top chocolate cake mix

  • 150 ml water

  • 50 ml arachide olie

  • 50 g extra bakvrije chocolade blokjes (optioneel)

Het recept voor deze brownies te maken is echt super simpel. Ook heel leuk om je kinderen mee te laten helpen!
We gaan gewoon de 400g bakmix samen mixen met het water en de olie. Je zal wel merken dat er in de bakmix al pure chocolade stukjes zitten. Ik voegde in mijn recept nog extra bakvaste melkchocolade blokjes van Callebaut toe, omdat ik dit overheerlijk vind.

Verwarm ondertussen je oven op 180°C. Vet je brownie bakvorm in met boter.
Stort je beslag in de bakvorm en bak de brownie 18 minuten af op 180°C.

Afwerken

Na het bakken laat je je brownie even afkoelen. Dan hebben we even tijd om aan onze afwerking te beginnen.
Zoals je in de titel al kan lezen, gaan we deze brownies omtoveren tot mummies. Zoals iedereen wel weet worden mummies ingewikkeld in doeken. Nee we gaan onze brownies uiteraard niet inwikkelen in doeken. Maar we gaan wel met dat idee aan de slag.

Voor de doeken van de mummie te imiteren maak ik gebruik van gesmolten chocolade. Ik koos ervoor om te werken met de callebaut Gold callets te werken. Deze hebben een karamel smaak en dus ook een karamelkleur. Iets bruiner dus dan gewoon witte chocolade, want ja heb jij al ooit een spierwitte mummie gezien?

Smelt de chocolade au bain marie en doe ze in een spuitzak. Knip een kleine opening in je spuitzak en ga heen en weer over je brownies. Om ze nog een beetje leuker te maken, hangen we er ook suiker oogjes op. De suikeroogjes die ik gebruikte heb ik kunnen bemachtigen op de webshop van baktotaal bouwhuis.

Eigenlijk zijn het best wel schattige mummies, vind je niet? Ga jij het recept thuis ook proberen? Stuur ons dan zeker een foto door van jou resultaat!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.