Ken jij die heerlijke geur van bij de pizzeria? Hmm, het water loopt me al in de mond. Wil je je gasten ook verrassen met een heerlijke zelfgemaakte pizza? Gebruik dan zeker het volgende recept voor je zelfgemaakt pizzadeeg
Ook voor dit recept begin je met alles nauwkeurig af te meten. En was natuurlijk goed je handen, want dit is handenarbeid.
Neem een grote mengkom en doe alle ingrediënten samen in de kom. Kneed gedurende 3 minuten met je handen het deeg tot je een egale elastische deegbol krijgt. Bestrooi je werkoppervlakte met bloem, leg je deegbol op het het werkveld en bestrooi je opnieuw met bloem. Neem een deegrol en rol je pizzadeeg uit tot de gewenste grote. Je kan ook zoals een echte Italiaan je pizzadeeg in je handen nemen en ermee ronddraaien, maar dit vraagt natuurlijk oefening.
Leg het uitgerolde pizzadeeg op je met bakpapier beklede ovenplaat en begin met garneren. Je kan dit doen naar eigen smaak.
Begin met een laag tomatensaus, gemalen kaas en dan topping naar keuze.
Enkele topping voorstellen:
- Hesp en ananas
- Parmaham en zongedroogde tomaten
- Mozzarella en kruidenboter
- Paprika, salami en champignons
- …
Bak je pizza op 200°C hete lucht in de oven gedurende 20 minuten.