Over mij

Welkom op Back to Baking, een blog die zijn focus legt op makkelijke recepten waarmee elke thuisbakker aan de slag kan gaan. Veel mensen denken dat bakken veel werk is, dat klopt ook wel. Maar met de juiste recepten, producten en tips kan je de meest “fancy” uitziende gebakjes, desserten of hapjes op een hele eenvoudige manier klaar maken.

Ben jij nu getriggerd om samen met ons mee te bakken? Top! Laat ons zeker weten wat jij van onze recepten vind en stuur ons een foto door via bericht of met de hashtag #backtobakingbe of tag @backtobaking_ / @backtobaking in jou berichten op instagram en facebook.

Over mezelf

Hallo allemaal, mijn naam is Silke. Ik ben 28 jaar en werk als verpleegkundige. Totaal iets anders zou je denken, maar mijn passie blijft vooral bij het bakken en koken. Ik zie bakken of koken helemaal niet als een zwaar werk, het is een hobby waarin ik me kan ontspannen.


Als klein meisje vond ik het altijd al leuk om mijn mama te helpen in de keuken. Koken, bakken,… vooral de lepel aflikken, was het liefste wat ik deed. Vandaar dat ik in het middelbaar onderwijs ervoor koos om Hotelschool te volgen. Daar leerde ik handige tips & tricks die ik nu graag met jullie wil delen.

Na uiteindelijk 1 jaar gewerkt te hebben in de horeca, raakte ik jammer genoeg mijn passie kwijt. Dus besloot ik om een andere weg in te slaan, de gezondheidszorg, een hele andere sector om in te werken. maar ik wou graag mijn mama opvolgen in haar beroep, dus daar zijn we nu, als verpleegkundigen. Met hart en ziel voer ik deze job alle dagen uit. En in mijn vrije tijd val ik heel graag terug op mijn bak passie, die ik dan ook graag met jullie deel.

Begin 2020 ben ik gaan samenwonen met mijn partner. Mijn allerliefste vriend die mij ook ondersteunt in het ontwikkelen van deze blog. Hij is de grootste criticus in mijn testpanel, dus zonder zijn goedkeuring komen recepten niet online. Samen met hem adopteerde we een Border Collie die de naam Loki kreeg. Een leuk, actief leven extra in huis die een groot deel van mijn tijd per dag opneemt.

In 2021 zijn we de trotse ouders geworden van onze dochter Lina, in 2022 verwelkomde we ook met trots onze 2e dochter Lara. Yikes, je zal wel denken “die heeft haar handen vol”, maar wat kijk ik er naar uit om samen met hun het bakken verder te zetten, net zoals mijn mama deed met mij. Toekomst verzekerd dus!