Wil jij graag een snel en eenvoudig dessert op tafel toveren? Ga dan zeker voor de speculaasmousse! Dit dessertje vraagt om weinig tijd, weinig ingrediënten en is daarbij ook nog eens heel makkelijk om te maken.
Wat heb je er voor nodig:
Hoe begin je nu aan zo een eenvoudig dessert? Zoals altijd ga je eerst je nodige ingrediënten nauwkeurig afmeten. Zet ook je dessertglaasjes al bij de hand.
Plet de speculaas tot fijne stukjes om onderaan in je glaasje te leggen. Heb jij graag hele fijne stukjes of heb jij liever iets grotere stukjes? Dat is volledig naar jou smaak aan te passen.
Snij de banaan in stukjes en verdeel deze over de glaasjes, bovenop de speculaas.
Neem de speculaaspasta en doe deze in een grote mengkom. Roer de speculaaspasta eerst met wat room los met behulp van een garde, zodat deze niet aan de onderkant van je mengkom blijft hangen. Doe de rest van de room bij je speculaaspasta en klop ze verder op tot een stevige massa.
Let op! Laat de mousse niet te ver kloppen. Slagroomdikte is al te ver en geeft geen aangenaam mondgevoel. Ga eerder voor de structuur van een dikkere pudding.
Doe de mousse in een spuitzak, denk aan de tip die ik je meegaf over het vullen van een spuitzak! En spuit de speculaasmousse bovenop de speculaascrumble en banaan.
Zo nu kan je meteen smullen van deze heerlijke speculaasmousse met banaan.
Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!