Popsicle cake, cake op een stokje, look-a-like magnums,… Je hebt ze vast wel al eens gezien op het internet. Ze zien er fantastisch uit en zijn ook nog eens super lekker. Wel moet ik zeggen dat je na 1 popsicle cake wel een vol gevoel krijgt, maar het is het helemaal waard!
Deze vorm van cakes is erg leuk voor op huwelijksfeesten, verjaardagsfeesten, babyborrels,… Dus we gaan ze zelf proberen te maken.
Ingrediënten: cake
230 g boter
230 g bloem
230 g fijne suiker
4 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl natriumbicarbonaat
Allereerst gaan we beginnen met verse cakejes te maken. Ditmaal niet met een cakemix. Neem daarvoor bovenstaande ingrediënten en mix ze met de keukenrobot gedurende 10 minuten tot een luchtig beslag.
Verwarm de oven op 175°C en verdeel cupcakepapiertjes over je muffinvorm. Bak de cakejes gedurende 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 175°C.
Ondertussen kunnen we de botercrème gaan maken. Dit doen we met de volgende ingrediënten:
Doe de zachte boter en het ei in je mengkom en mix deze samen tot een homogene massa. Voeg daarna blokje per blokje de boter toe, dit totdat ze volledig opgenomen is in het beslag. Je kan er ook koffie aan toevoegen om een heerlijke mokka smaak te krijgen. Dit voeg je toe naar je eigen smaak.
Om deze popsicle cakes te kunnen maken, is het handig om een popsicle mal aan te kopen. Dit kan je op verschillende websites online aankopen. Ik kocht mijn mal bij baktotaal bouwhuis. Een online webshop waar je allerhande materialen en ingrediënten kan aankopen voor het bakken. Weliswaar met een snelle service!
Nu kunnen we verder gaan met het maken van onze popsicle cakes. Hiervoor heb je dus cakejes en botercrème nodig.
Verkruimel de cupcakes met je handen tot een fijne massa.
Voeg beetje bij beetje de botercrème toe aan de verkruimelde cupcakes tot je weer een stevige massa krijgt.
Nu kunnen we het cakebeslag weer verdelen over de ijsvorm. Best vul je ze tot aan de rand. Beschik je niet over een ijsvorm? Geen probleem, je kant de vorm ook gewoon met je handen nabootsen. Als laatste steek je de stokjes nog in de vorm.
Laat de popsicle cakes nu een 20-30 minuten opstijven in de diepvries, zodat je ze makkelijk uit de vorm kan halen.
Terwijl je popsicles in de diepvries opstijven, kan je de chocolade naar keuze au-bain-marie smelten. Vind je dat je gesmolten chocolade nog te dik is, voeg dan 1 el zonnebloem / arachide olie toe en vermeng het goed. Arachide olie gemengd met chocolade gaat ervoor zorgen dat je chocolade na contact met iets koud onmiddellijk gaat hard worden. Heerlijke tip voor chocodip op je ijsje dus.
Doe de gesmolten chocolade in een hoge maatbeker, zodat je vlot de popsicles kan dippen erin. Na het dippen kan je de popsicle cakes gewoon op bakpapier plaatsen.
Zo, nu kan je je gasten verrassen met deze vanille of mokka popsicle cakes. Want ja, zij verwachten een ijsje terwijl jij heerlijke cake presenteert. Geweldig toch!
Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!