Heerlijke Zwanen

Heb je nog eens zin in soezen, maar wens je ze toch net iets anders. Maak dan zeker deze heerlijke zwanen. Ze zijn overheerlijk, zien er prachtig uit en zijn niet zo moeilijk om te maken. Zeker als je de gewone klassieke soezen al onder de knie hebt. Laten we alvast beginnen! 

Ingrediënten: 24 zwanen

  • 180 g bloem

  • 125 ml melk

  • 125 ml water

  • 100 g boter

  • 5 eieren

  • snuifje zout

  • crème patissière

  • ananas

  • 400 ml opgeslagen room

Allereerst beginnen we met het deeg van de soezen. Dit is helemaal hetzelfde als de klassieke soezen. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af! Bij het kiezen van je eieren, let er op dat ze niet te groot zijn. De grootte van het ei kan namelijk invloed hebben op je beslag.

Zet een kleine kookpot met de boter, melk en water op een matig vuur zodat de boter in de vloeistof kan smelten.

Daarna voeg je de bloem en het snuifje zout toe en roer je met een houten lepel stevig door het beslag. Blijf roeren op het vuur totdat je een koekjes geur krijgt.

Neem de kookpot van het vuur en voeg de eieren 1 voor 1 toe aan je beslag. Voeg het eerste ei toe en roer tot krachtig tot het in het beslag verwerkt is. Verwerkt de rest van de eieren op dezelfde manier tot je een compact beslag krijgt. Dit vraagt wat inspanning.

Nu kan je het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje overscheppen.

Neem de ovenplaten uit de oven en verwarm het toestel tot 180°C.
Bedek de ovenplaten met een vel bakpapier.

Spuit de zwanen lichamen in een drupvorm. Lukt een drup vorm je niet zo goed, spuit ze dan gewoon +/- 5 cm langwerpig. Bak de lijfjes gedurende 25 minuten op 180°C.

Voor de zwanen halzen neem je een spuitzak en knip je een kleine opening in de spuitzak. Spuit het soezendeeg in een S-vorm. De zwanenhalzen bak je gedurende 10 minuten op 200°C. 

Terwijl de soezen aan het bakken zijn, kunnen we verder gaan met het maken van de vulling. Het recept van de crème pâtissière kan je al terugvinden op mijn blog. Steek je liever niet zoveel tijd in het maken van je pudding, dan kan je gerust ook gebruik maken van de Imperial pudding. Deze poederzakjes breng je simpelweg aan de kook met melk en suiker. De rest van de handelingen vind je terug op de verpakking.

Zijn de soezen en de pudding afgekoeld, dan gaan we de ananas (uit blik) laten uitlekken in een zeefje en als laatste de slagroom opkloppen.
Zo nu kunnen we beginnen aan het vormen van onze prachtige, heerlijke zwanen. Snij van elke soes de deksel volledig af. Van deze deksels maken we de elegante vleugels, zeker niet weggooien dus!

Vul de soezen rijkelijk met de afgekoelde pudding en leg bovenop de pudding enkele blokjes uitgelekte ananas.

Bovenop de pudding en ananas gaan we de slagroom aanbrengen. Je kan deze spuiten in de richting dat je zelf wil. Wees er niet te zuinig mee.

Neem nu nog de deksels die we als eerste hebben afgesneden. Snij deze deksels langwerpig in 2 en plaats ze bovenop elke zwaan. Als laatste geven we elke zwaan ook nog een mooie hals en werken we af met poedersuiker.

Zo, nu ben je helemaal klaar om deze heerlijke, prachtige zwanen te serveren met een heerlijke tas koffie.

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.