Zoals iedereen wel weet, moet je patisserie nauwkeurig afmeten. Dat is niet altijd eenvoudig als je recepten op het internet wil volgen. Veel recepten geven eenheden weer zoals 1, 1/2, 1/4 of 1/8 theelepel (tsp) of 1 eetlepel (tbsp). Vooral de Engelstalige recepten werken met deze eenheden.
Je zou denken dat een gewone theelepel en eetlepel hetzelfde effect zal hebben op je deeg. Maar hoe vol schep je dan je lepel? Een vraag die elke hobby bakker op het begin wel bezighoudt.
Daarom raad ik je aan om een setje maatlepels aan te kopen. Dankzij deze maatlepels kan je perfect de kleinste theelepel afmeten. Je vult het lepeltje dat de gewenste eenheid is tot aan de rand en schraap deze recht af. Zo nu heb je de perfecte eenheid. Want onthoud altijd goed dat patisserie nauwkeurig afgemeten moet worden.
Ik heb mijn setje aangekocht bij Dille & Kamille voor €7,95. Maar je kan ze natuurlijk ook aankopen in andere winkels naar keuze.