Speculaasplankje

Speculaasplankje

Wil jij graag creatief uit de hoek komen met vers gebakken speculaas, maar ben je de klassieke ovale vormen een beetje beu? Maak dan zeker gebruik van een hout speculaasplankje. Je vind ze in verschillende maten en vormen terug in de winkels zoals Aveve, Dille & Kamille,… Vooral rond de tijd van Sinterklaas vind je ze het meeste terug.

Maar hoe gebruik je nu precies zo een speculaasplankje? Wel het is niet zo moeilijk als je zou denken.
Zorg er eerst en vooral voor dat je plankje voldoende bebloemd is. De bloem zal er voor zorgen dat je speculaasvorm mooi uit het plankje komt.

Neem voldoende speculaasdeeg en verspreid deze over de gehele plank. Druk goed aan met een deegrol of je handen, zodat de groeven van je houten figuurtje mooi zichtbaar zijn in de speculaas. Snij de overige delen deeg weg, zodat je enkel het figuurtje overhoud. Breng het plankje tot boven je bakplaat, draai het om en leg het speculaasfiguurtje rustig neer op de bakplaat. Nu hoef je enkel nog je speculaas af te bakken.

Ben jij hierdoor geïnspireerd om zelf je speculaasmannen te bakken? Neem dan zeker een kijkje tussen de recepten voor overheerlijke verse speculaas

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.