american pancakes met rode vruchten en smoothie

American Pancakes

Op 2 februari 2019 vieren we lichtmis en traditiegetrouw doen we dit met pannenkoeken! Vandaag heb ik in de plaats van gewone pannenkoeken een recept voor jullie voor de American Pancakes. Waarom? Omdat ik vaak de vraag krijg of ik een goed recept hiervoor weet. Op het internet vind je veel recepten terug die allerlei soorten ingrediënten bevatten die je vaak niet in huis hebt of zelfs niet weet wat ze zijn. Wat raad ik aan? …

De pancakes mix van dr. Oetker.
Waarom zouden we verder gaan zoeken? Dit is snel, makkelijk en altijd het gewenste resultaat! Graag laat ik het jullie even zien.

Ingrediënten

  • 1 zakje pancakes mix Dr. Oetker

  • 200 ml melk

  • 1 ei

Bovenstaande ingrediënten is alles wat je nodig hebt. Hoe ga je nu te werk:

Stap 1: Doe de pancakes mix in een kom.

Stap 2: Giet de 200 ml melk al roerend bij de bloem.

Blijf goed doorroeren tot je een glad beslag krijgt.

Stap 3: Voeg als laatste het ei toe aan het beslag en roer het er goed door.

Heb je alles goed geroerd en heb je een glad beslag? Dan kunnen we nu overgaan tot het bakken van de pancakes. Neem hiervoor een pan, is dit een pannenkoeken pan of een gewone antikleefpan, dat maakt niet veel uit voor deze pancakes. Doe een beetje boter in de pan en laat deze in het midden van je pan smelten. Is de boter goed gesmolten dan kan je een halve pollepel deeg in het midden van je pan scheppen. Je hoeft voor deze pancakes niet met de pan te draaien om je deeg te verdelen zoals bij de gewone pannenkoeken. Als je vuur warm genoeg is, kan je je pancake na +/- 30 seconden draaien.

Zo, nu maar verder bakken tot je volledig beslag opgewerkt is en dan kan je verder overgaan tot het dresseren van je pancakes. Kies je voor de klassieke ahornsiroop of ga jij liever voor de fruitversie?

Als ontbijt gaat mijn voorkeur uit naar de pancakes met een verse rode vruchten mengeling. Dat gecombineerd met een verse smoothie is een heerlijk begin van de dag.

american pancakes met rode vruchten en smoothie
american pancakes met rode vruchten

Ga jij deze lekkernij bereiden in de namiddag? Probeer dan zeker de versie met banaan, chocolade en slagroom eens uit. Ook een echte topper!

Ga jij deze lekkernij uitproberen? Like en deel het bericht dan op sociale media. Heb jij nog leuke ideeën, laat dan zeker een berichtje achter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.