Home Made Biarritz koekjes

Iedereen kent ze wel, de overheerlijke Biarritz koekjes van Delacre. Wat een heerlijk koekje, maar wist je dat je deze ook gewoon zelf kan maken met weinig ingrediënten? Lees snel verder!

Ingrediënten:

  • 1 eiwit

  • 50 g suiker

  • 25 g bloem

  • 20 g boter

  • 3 reepjes pure chocolade

  • kokosschilfers

Een koekje, zo overheerlijk, met weinig ingrediënten! Hoe begin je nu daar aan? Wel heel simpel, weeg zoals altijd eerst alles nauwkeurig af.

ingrediënten

Smelt de boter gewoon in de microgolfoven. Voeg in hetzelfde kommetje de bloem, suiker en eiwit toe en meng alles goed tot een mooi homogeen geheel.

Doe het mengsel in een spuitzak. Ik maakte voor deze koekjes gebruik van een macarons matje, zodat mijn koekjes allemaal dezelfde grote hadden. Heb jij dit niet in huis? Geen probleem, je hoeft dit niet speciaal te kopen. Je kan ook gewoon op je bakpapier gelijkmatige cirkels tekenen. Spuit met je spuitzak in het midden van de cirkel een klein hoopje deeg. Verdeel daarna met een theelepel het deeg gelijkmatig zodat je volledige cirkel gevuld is.

Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 190°C. Voor deze koekjes kan ik je niet echt een baktijd voorspellen. Dit is afhankelijk van je oven en de hoeveelheid deeg dat je genomen hebt. Haal ze uit de oven als ze een mooie goud bruine kleur hebben. Haal de koekjes van de bakplaat af en laat ze afkoelen.

Voor de chocolade topping gaan we gewoon chocolade au-bain-marie smelten. Wat is dat nu? Dit is gewoon je chocolade smelten boven een warm water bron. Zet een pannetje met water op het vuur en laat deze tot tegen het kookpunt gaan. Zet je kom met chocolade hier gewoon boven op en laat de chocolade rustig smelten. Af en toe goed mengen! Zorg wel dat er geen water bij de chocolade komt, als dit gebeurd, is je chocolade niet meer bruikbaar. Waarom smelten we de chocolade au-bain-marie? Omdat je zo je chocolade niet kan verbranden.

chocolade au-bain-marie smelten

Is je chocolade volledig gesmolten? Dan kunnen we overgaan tot het garneren van de koekjes. Breng met een lepel gewoon een schepje chocolade op het koekje en wrijf het in een circulaire beweging uit. Doe als laatste over het hele koekje de kokosschilfers.

Simpel toch? Een makkelijk recept, waarbij je na het garneren je vingers lekker kan aflikken, hmmm chocolade.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.