crème pâtissière

Crème Pâtissière

Wil jij voor in je soezen, taart, biscuit of dessertglaasje een lekkere volle pudding, maar wil je liever niet iets uit een pakje gebruiken? Volg dan zeker volgend recept voor een heerlijk zelfgemaakte crème pâtissière, ookwel pudding genaamd.

ingrediënten:

  • 4 eieren (enkel de eidooiers)
  • 100 g suiker
  • 50 g puddingpoeder
  • 500 ml melk
  • 250 ml room
  • 1 vanillestok

Zoals altijd begint patisserie met het afmeten van je ingrediënten, voor deze pudding is dat zeker ook niet anders!

Doe je room en melk in een pannetje en verhit deze tot net tegen het kookpunt. Snij de vanillestok in twee en schraap de pitjes eruit. Voeg de pitjes toe aan het melkmengsel.

Doe de 4 eidooiers in je mengkom en laat je keukenrobot of mixer de eidooiers al los kloppen. Voeg daarbij geleidelijk aan de suiker. Laat de eidooiers en suiker verder kloppen tot een witte luchtige massa, ook wel ruban genoemd.

Voeg daarna de puddingpoeder toe aan de ruban en laat dit geheel goed mengen.

Ondertussen is je melk al voldoende opgewarmd. Voeg een klein deel van het warme melkmengsel bij de ruban en laat ondertussen je keukenrobot op een matig tempo verder roeren zodat het mengsel niet kan schiften.

Giet daarna de volledige ruban mengsel bij de rest van de melk en roer voortdurend in het mengsel. Breng het mengsel aan de kook. Tijdens dit proces zal je merken dat de pudding geleidelijk aan dikker wordt. Zodra jij tevreden bent met de dikte van de pudding, kan je het pannetje van het vuur halen. Belangrijk is dat je het gehele proces goed blijft roeren met een garde.

Heb je de gewenste puddingdikte bereikt? Giet dan de pudding over in een glazen kom en laat het geheel afkoelen. Heb jij niet graag het velletje dat gevormd wordt bovenop je pudding bij het afkoelen? Leg dan vershoudfolie over de pudding. De folie moet echt in aanraking komen met de pudding zodat er geen extra laagje gevormd kan worden.

Zo nu heb je zelf een overheerlijke verse crème pâtissière gemaakt.

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.