Delonghi pompdruk Espressomachine

Vandaag schrijf ik voor deze blog mijn allereerste review. Bij een heerlijk gebak, hoort natuurlijk ook een heerlijke koffie! Dus testen we een koffiemachine uit, zoals een echte barista!

Voor jullie test ik heel graag het Delonghi pompdruk Espressomachina (ECP 31.21) uit. Maar voor ik jullie mijn mening kan geven, geef ik jullie eerst een beschrijving!

Beschrijving

Delonghi pompdruk espressomachine

Het Delonghi pompdruk espressomachine is een vrijstaand koffietoestel met een zwarte kleur, dat geschikt is voor gemalen koffie of ESE koffiepads. Het koffietoestel is een 30,5 cm hoog, 24 cm lang en 18,5 cm breed. En het gewicht van het toestel is 4000 g, tamelijk licht dus.

Het espressomachine beschikt over een watertank met een capaciteit van 1,1 l water. Het toestel maakt gebruik van de watertank voor zowel de koffie als voor het stoompijpje, want daar beschikt dit toestel ook over.

Bij het espressomachine wordt 2 filters (1 / 2 tassen) en 1 koffieschep meegeleverd.

Gebruik

Voor het eerste gebruik is het belangrijk dat je het machine eerst reinigt. Dit doe je aan de hand van de instructies op de handleiding. Dit vraagt een kleine 5 minuten van je tijd.

Aan de zijkant, onderaan je toestel vind je de aan- en uitknop van je toestel. Druk op deze knop en wacht tot het groene lampje gaat branden. Dit geeft aan dat je toestel opgewarmd is en klaar voor gebruik. Ook wanneer je aan de optieknop draait, wacht je best tot het lampje weer groen wordt.

Allereerst vertel ik over het gebruik van het stoompijpje. Met het stoompijpje kan je melk schuimen om zo een heerlijk schuimlaagje te verkrijgen bovenop je koffie. Ook voor het maken van chocolademelk is het gebruiken van het stoompijpje een echte aanrader.

Draai de optie knop die zich van voor en in het midden van je toestel bevindt naar links. Dit geeft een tekentje weer van melkschuim. Eens je dit gedaan hebt, kan je aan de zijkant van je toestel draaien aan de knop om het stoompijpje te activeren. Voor je dit doet, zorg je best wel dat je stoompijpje zich in de melkkan bevindt. Anders wordt het een hete knoei boel.

TIP: Het is handig om een inox melkkan aan te schaffen als je veel gebruik maakt van het stoompijpje.

TIP: Voor het maken van een perfecte schuimlaag, maak je een op-en-neer beweging met je melkkan tijdens het schuimproces.

Tot zo ver het stoompijpje van je espressomachine. Nu ga ik je vertellen over het maken van de koffie zelf. Het lijkt een echte job van een barista, maar je kan dit ook perfect zelf.

Neem je koffiefilter en plaats deze in de grijparm. Je hebt een filter voor 1 tas koffie / 2 tassen koffie. Voor 1 tas koffie, vul je de filter met 1 kleine schep met je koffie maatlepel, Voor 2 tassen koffie, neem je 1,5 schep met je koffie maatlepel. De onderkant van je koffie maatlepel beschikt over een plaatje, dit plaatje dient ervoor op de gemalen koffie in je filter gelijkmatig aan te duwen.

Heb je deze stappen uitgevoerd, dan plaats je de grijparm in je espressomachine met een draaiende beweging van Links naar Rechts. Op begin gaat dit heel stroef, maar eens je de techniek onder de knie hebt, gaat het wel vlot. Hou ook je toestel wat tegen, want doordat het toestel zelf geen zwaar gewicht heeft, draait het soms volledig mee.

Plaats je koffie tas onder je espressomachine en draai de optieknop naar rechts. Dan begint het apparaat zijn werk vanzelf te doen en hoef jij enkel nog te wachten op je heerlijke tas koffie.

Zoals je op de bovenstaande foto kan zien, heb ik de opvangbak weggehaald voor het maken van mijn koffie. Dit heb ik gedaan zodat ik er een groter koffie glas onder kan zetten. Met opvangbak past er een koffieglas van +/- 9 cm onder, niet echt groot dus. Dit is best wel een nadeel.

Mijn mening

Wat is nu mijn mening over dit pompdruk espressomachine van Delonghi. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over mijn toestel. Het was geen overdreven dure aankoop, dus pijs-kwaliteit is dit toestel het echt wel waard.

Het aanbrengen van de grijparm op het espressomachine verloopt vaak redelijk stroef, wat de reden hiervan is, ben ik nog niet achter gekomen. Ook vind ik het jammer dat je niet echt 2 koffies tegelijkertijd kan maken. Natuurlijk kan dit volgens de instructies van het toestel wel. Maar dit is enkel op voorwaarden dat je de opvangbak laat staan en je dus koffietassen gebruikt kleiner dan 9 cm. Niet echt een latte waardige koffie in dat geval dus. Daarvoor kies ik er persoonlijk voor om de opvangbak weg te halen en koffie per koffie te maken. Het duurt iets langer, maar werkt perfect op deze manier.

Voor mijn koffies maak ik gebruik van de JAVA gemalen dessertkoffie. Dit is een milde koffie met een lekker zachte nasmaak. Dit komt doordat de arabica bonen langzaam en licht gebrand worden zodat ze hun essentiële oliën nog bevatten.

TIP; bewaar je gemalen koffie in de originele verpakking in een afgesloten doos in de koelkast. Dit doe ik zodat de aroma’s steeds goed bewaard blijven en je een heerlijke koffiegeur krijgt bij het maken van je koffies.

Voor mijn chocolademelk maak ik gebruik van de Callebaut melkchocolade callets. Deze chocolade heeft een diepe, warme kleur en heerlijke aroma’s van geroosterde cacao en toetsen van karamel. Deze chocolade geeft (naar mijn mening natuurlijk) de beste chocolademelk!

Zowel de Jave dessert gemalen koffie als de Callebaut melkchocolade (kleine zak) zijn te koop bij jou plaatselijke Aveve winkel!

Vond jij deze review handig? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

1 reactie

  1. Dag Silke… Ik heb je review op mijn Pinterest geplaatst omdat hij zo handig is! Mss vinden zo ook meer mensen jouw Blog…
    Nog veel succes!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.