aardbeien cupcakes

Aardbeien Cupcakes

Het seizoen van de aardbeien begint weer! Dat maakt mij persoonlijk erg gelukkig, want zeg nu zelf.. Aardbeien zijn gewoonweg overheerlijk. En ook nog eens leuk om te verwerken in je desserts. Vandaag maken we aardbeien cupcakes!

Ingrediënten: +/- 12 cupcakes

  • 250 g cupcake mix
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 30 ml water
  • 100 g aardbeien blokjes

We gaan zoals altijd eerst beginnen met het afwegen van onze ingrediënten. Ook voor dit recept werk ik met de cupcake mix van cake’n party, te koop bij je plaatselijke Aveve. Ga aan de slag zoals de instructies aangeven. Eerst de boter mals kloppen met je keukenrobot. Daarna voeg je de mix, eieren en water toe aan de boter en klop je je beslag een 10-tal minuten. Als laatste voeg je de verse aardbeien in blokjes gesneden toe aan je beslag en klop je heel kort door.

Verdeel het beslag over 12 cupcakes vormpjes en plaats de cupcakes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20-25 minuten.

Als de cupcakes zijn afgebakken, laat je ze afkoelen op een rooster. Als afwerking van deze cupcakes heb ik gekozen voor gezoete slagroom en verse aardbeien.

Laat de cupcakes voldoende afkoelen, liefst ook in de frigo, nadat je ze versiert hebt, alvorens je ze serveert aan je gasten.

Vond jij dit recept een echte aanraden? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.