Fritel Wafelijzer

Enige tijd geleden ben ik op zoek gegaan naar een nieuw wafelijzer. Geen eenvoudige opdracht als je het oude wafelijzer van je ouders gewoon bent! Ik zocht het internet af, las een aantal recensies en moest een keuze maken. Ik kreeg de kans om een toestel van Fritel uit te proberen en was vastberaden om hier dan ook een ongezouten review over te schrijven. Ben jij ook opzoek naar een nieuw toestel? Misschien kan deze review je daarbij helpen!

Beschrijving

Het toestel waarvoor ik het gekozen is de CW2458 combi waffelijzer. Een multifunctioneel wafelijzer die standaard geleverd wordt met een set wafelplaten 4 x 6 voor Brusselse en Luikse wafels. Ja hoor, je las het goed! Het toestel is multifunctioneel, dat wil zeggen dat je de massief gegoten aluminium bakplaten heel eenvoudig kan wisselen! Met een eenvoudige klik kan je het wafelijzer omtoveren tot grill, teppanyaki… Je kan bij dit wafelijzer tot 13 extra bakplaten apart aankopen! Je vind er dus zeker en vast een toestel naar je zin!

Gebruik

Het toestel op zich heeft een mooi eenvoudig design. Het is afgewerkt in metallic met een grijs, zwarte kleur. De handvatten van het toestel beschikken over een cool touch, dat wil zeggen dat ze niet warm worden tijdens het bakken. Bovenop het toestel bevind zich een bedieningsknop waarmee je het toestel op 6 standen kan verwarmen. Ook bevindt zich hier een controlelampje dat aangeeft wanneer het toestel warm is volgens de stand die je aangegeven hebt. Het nadeel dat ik hierin ondervonden heb, is dat er nergens (niet op het toestel en niet in het handleidingsboekje) beschreven staat welke temperaturen de standen geven. Je moet dit dus zelf uitzoeken en dat is niet altijd evident!

Voor je aan de slag gaat met het bakken van je wafels of ander gebak in het toestel, moet je eerst de bakplaten bevestigen. Dit doe je met een eenvoudige klik dat zichzelf bij het hanteren uitwijst. Het feit dat je deze platen kan wisselen, maakt dat het toestel ook makkelijk is in onderhoud.

Bij elk eerste gebruik van een bakplaat moet je de platen eerst wassen met heet water. Ook na het gebruik kan je de platen eenvoudig in een heet water bad leggen zodat het aanbaksel los kan weken en ze zijn ook nog eens vaatwasbestendig, handig!

Samenvatting

Om de voor- en nadelen nog eens even samen te vatten, vind je hier een kort overzicht:

Voordelen:

  • Mooi design;
  • handgrepen worden niet warm tijdens het bakken;
  • veel verschillende bakplaten extra te verkrijgen;
  • bakplaten zijn eenvoudig te wisselen;
  • bakplaten zijn vaatwasbestendig.

Nadelen:

  • Aankoop van meerdere bakplaten maken het geheel wel duurder (39,99€ per extra plaat);
  • geen handleiding omtrent temperatuursverschillen per stand.

Vond jij deze review een meerwaarde in je zoektocht naar een nieuw toestel? Laat het dan zeker weten!

Wil jij graag meer recepten die je kan gebruiken bij het toestel, hou dan zeker deze website of de socials in het oog.

2 reacties

  1. Ik heb deze ook gekocht, maar wat een miskoop. De wafels bakkan maar aan 1 kant. Teruggestuurd naar de fabrikant en een andere gekregen, maar nog steeds hetzelfde probleem. Ik overweeg om de hartjesvorm te bestellen, misschien lukt dat beter dan de brusselse wafel en anders is het heel veel weggesmeten geld

    • Oh wat jammer dat je dit probleem ervaart. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog niet aan de hand heb gehad met mijn platen. Hopelijk haal je toch nog plezier uit je toestel!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.