Brownie Wafels

Ja hoor, je leest het goed. Vandaag gaan we brownie wafels maken! Ik wou eens iets anders proberen dan een gewone klassieke brownie en besloot mijn nieuw Fritel Wafelijzer erbij te nemen.

Ingrediënten: +/- 8 wafels

  • 100 g boter

  • 100 g chocolade

  • 100 g suiker

  • 2 eieren

  • 80 g bloem

  • 1/2 tl bakpoeder

Zoals altijd gaan we beginnen met onze ingrediënten nauwkeurig af te meten. Het recept voor dit brownie beslag is eigenlijk hetzelfde als een gewone brownie. Ze worden gewoon op een andere manier klaargemaakt. De hoeveelheid aan ingrediënten in dit recept is voor ongeveer een 8-tal middelgrote wafels.

Als allereerste gaan we een au-bain-marie opzetten (warm water badje) om de chocolade te kunnen smelten. We werken met een au-bain-marie zodat de chocolade niet kan verbranden. Als de chocolade volledig gesmolten is, voegen we de boter, blokje voor blokje, hieraan toe zodat deze door de hitte van de chocolade mee kan smelten in het geheel.

Terwijl de chocolade en de boter samen verder smelten, gaan we de eieren splitsen. De eidooiers gaan we samen met de suiker tot een witte luchtige massa kloppen met onze keukenrobot. Aan de luchtige witte eiermassa gaan we de gesmolten chocolade en boter toevoegen, laat hierbij je keukenrobot goed door mengen zodat het een mooie homogene massa wordt.

Is dit alles goed gemengd? Dan kunnen we de bloem en bakpoeder toevoegen aan dit mengsel. Ook hier laat je de keukenrobot goed zijn werk doen zodat alle ingrediënten elkaar kunnen opnemen. Als allerlaatste ga je de overgebleven eiwitten luchtig kloppen om ze daarna onder het chocolade mengsel te spatelen.

Nu kunnen we beginnen bakken! Bij mijn Fritel wafelijzer zette ik het toestel op stand 5 om op te warmen. Het is wat zoeken wat de juiste temperatuur is om deze brownie wafels op een goede manier te kunnen bakken. Eens het groene lampje aanspringt kan je beginnen. Boter de bakplaten goed in met een kwastje. Doe 1 schep deeg in het wafelijzer, ik gebruik hiervoor mijn ijsschep zodat ik altijd de zelfde hoeveelheid beslag per wafel heb. Laat het machine nu een 5-tal minuten zijn werk doen.

Haal de wafels er voorzichtig uit en leg ze even op een rooster. Deze wafels zijn heel zacht en kunnen makkelijk uit elkaar vallen. Voorzichtig hanteren is dus de boodschap. Breekt er toch eentje, dan kan je kiezen voor ze zelf snel op te eten of terug mooi in elkaar steken voor de presentatie. Ik zelf koos uiteraard voor optie nummer 1, want ja je moet toch proeven of ze lekker zijn!

Ik vind deze brownie wafels het lekkerste als ze nog wat lauw-warm zijn, gecombineerd met een klein bolletje ijs, zo heb je een heerlijk dessertje. Wil je ze op deze manier serveren, dan neem je ze best rechtstreeks uit het wafelijzer. Toch liever de gekoelde versie? Laat de wafels dan voldoende afkoelen op de rooster zodat ze heerlijk zacht en kleverig zijn. Een heerlijke tas koffie, thee of chocolade melk erbij en je bent vertrokken!

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.