Cupcakes maken, dat is kinderspel. Dus ik wou er eens een eigen twist aan geven. Daarbij kwam ik uit op de Raspberry x Lemon cheese-cupcake. Een kruising tussen een frambozen cupcakeje en een lemon cheese cake. The best of both worlds, toch? Wil jij dit heerlijk cakeje ook eens maken? Volg dan zeker verder dit recept!
ingrediënten: +/- 12 cupcakes
- 250 g cupcake mix
- 100 g boter
- 2 eieren
- 30 ml water
- 125 g verse framboos
ingrediënten: cheese cake frosting
- 65 ml room
- 115 g roomkaas
- 20 g suiker
- 1/4 tl citroensap
- 1/4 tl vanille aroma
- 1,5 blaadjes gelatine
We gaan eerst beginnen met het afbakken van onze frambozen cupcakes. Ook voor dit recept werk ik met de cupcake mix van cake’n party, te koop bij je plaatselijke Aveve. Ga aan de slag zoals de instructies aangeven. Eerst de boter mals kloppen met je keukenrobot. Daarna voeg je de mix, eieren en water toe aan de boter en klop je je beslag een 10-tal minuten. Als laatste voeg je de verse framboosjes toe aan je beslag en klop je heel kort door zodat de frambozen gekwetst zijn.
Verdeel het cake beslag over je vormpjes en bak je cakejes op 180°C gedurende 20-25 minuten.
Terwijl je cupcakes in de oven staan, beginnen we aan het beslag van de cheese cake frosting.
Klop de room op tot een dikke yoghurt massa. Daarna voeg je de roomkaas, suiker en citroensap toe. Als allerlaatste voeg je de vanille-aroma toe.
Terwijl je de cheese cake frosting maakt met je keukenrobot, laat je de gelatine blaadjes weken in water. Als het voldoende geweekt heeft, verwarm je de gelatine in een pannetje met 2 el water. Als de gelatine gesmolten is, voeg je deze toe aan de cheese cake frosting. Laat het beslag goed doorkloppen.
Schep je cheese cake beslag in een spuitzak en laat even opstijven in de frigo.
Als je cupcakes zijn afgekoeld en je cheese cake beslag een uur heeft kunnen opstijven, kan je de cupcakes gaan versieren.
Vond jij dit recept een echte aanraden? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!