basis cupcake

Basic Cupcakes

Ah, weet je wat af en toe eens echt kan smaken? Zonder te veel tralala, een doodgewone cupcake. Met een cupcake kan je verschillende richtingen uit dankzij de vele smaken, toppings en verdere afwerking. Het kan zelfs zorgen voor een leuke namiddag bakken met de kinderen!

Hoe begin je aan een gewone basic cupcake? Wel, ik heb er voor gekozen om te werken met een voorbereiden cupcake mengeling van cake’n party dat je kan kopen bij jou plaatselijke Aveve. Je vraagt je zeker af waarom? Daar heb ik een heel simpel antwoord voor: omdat het makkelijk is! Daar draait deze blog nu eenmaal om, makkelijke en snelle recepten geschikt voor elke soort bakker. Ik kan van mezelf zeker zeggen dat ik een zelfverzekerde bakker ben en me dus helemaal niet schaam voor het gebruiken van dit soort mengelingen. Het geeft altijd hetzelfde heerlijk, zachte resultaat. Dus waarom zou je het niet doen.

ingrediënten: +/- 12 cupcakes

  • 250 g cupcake mix
  • 100 g malse boter
  • 2 eieren
  • 30 ml water

Ook bij het gebruik van mixen is het belangrijk om alle ingrediënten goed af te wegen. Dus zoals altijd is dit de eerste stap.

Daarna gaan we de boter eerst mals kloppen in de keukenrobot. Heb je deze stap gedaan, dan voeg je de cupcake mix, eieren en water toe aan de boter. Op de verpakking staat dat je dan het geheel gedurende 4 minuten goed mag door kloppen. Ik laat mijn keukenrobot altijd een kleine 10 minuten doorgaan, zodat je een mooi luchtig deeg verkrijgt.

Terwijl je keukenrobot aan het draaien is, verwarm je de oven voor op 180°C. Ook kan je nu de cupcake papiertjes plaatsen in de muffinbakvorm.

TIP: Kies voor het werken met een muffin bakvorm, zodat je cupcakes allemaal dezelfde vorm behouden en dus geen gekke, vreemde vormen aannemen tijdens het bakken.

Is je deeg mooi luchtig geklopt en is je oven voor verwarmt. Dan gaan we het beslag verdelen met behulp van een spuitzak. Je hoeft hiervoor geen spuitmondje gebruiken. Knip na het vullen van je spuitzak de punt gewoon weg en vul alle cupcake papiertjes gelijkmatig. Verdeel het hele beslag tot je 12 cupcakes hebt.

Zo, nu moeten we de cakejes enkel nog afbakken in een oven op 180°C gedurende 20-25 minuten.

Met een cupcake kan je nog verschillende richtingen uit, vooral qua afwerking is het leuk om er mee bezig te zijn. Meerdere recepten hierover volgen heel snel!

Vond jij dit recept een echte aanraden? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.