Speculaas

Speculaas

Hou jij van de geur van verse speculaas? Maar heb je het nog nooit zelf gemaakt? Dan volgt hier het ideale recept voor heerlijke zelfgemaakt speculaas:

Ingrediënten +/- 90 stuks

  • 750 g boter

  • 1500 g kandijsuiker

  • 10 eieren

  • 2400 g bloem

  • 25 g bicarbonaat

  • 15 g bakpoeder

  • 15 g kaneel

Voor je begint, weeg je alle ingrediënten nauwkeurig af. Maak de boter wat zachter met behulp van een keukenrobot of mixer. Daarna doe je alle ingrediënten samen in een mengkom. Je kan in het begin gebruik maken van een keukenrobot of mixer om je deeg te mengen. Vanaf het moment dat je een steviger deeg krijgt, ga je met de hand verder. Een goede work-out voor de armen als je het mij vraagt 😉

Als je het deeg goed doorkneed hebt, krijg je een stevige homogene massa. Strooi wat extra bloem over het werkvlak, zodat je deeg niet aan tafel blijft plakken. Verdeel het deeg in kleine porties van +/- 60 g en leg de porties op het bebloemde werkblad. Maak de vorm van speculaas dat je verkiest zoals bv. ovaal, rond of maak gebruik van de houten speculaasplankjes.
Bak de speculaas gedurende 12 minuten op 220°C af en laat ze hierna afkoelen op de rooster.

Speculaas

Veel gestelde vraag: moet je speculaas een nacht laten rusten of niet? Deze theorie heb ik even voor jullie uitgetest en ik moet eerlijk zeggen dat mijn testpersonen en ikzelf geen verschil merkten in de direct gebakken speculaas of de speculaas die een nacht gerust heeft.

1 reactie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.