Hmm, het water loopt me al in de mond. Klassieke soesjes met pudding en chocolade topping. Een hemels smaak bommetje. Wil jij weten hoe je het maakt? Lees dan snel verder.
ingrediënten: +/- 60 soezen
- 180 g bloem
- 125 ml melk
- 125 ml water
- 100 g boter
- 5 eieren
- snuifje zout
Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af! Bij het kiezen van je eieren, let er op dat ze niet te groot zijn. De grootte van het ei kan namelijk invloed hebben op je beslag.
Zet een kleine kookpot met de boter, melk en water op een matig vuur zodat de boter in de vloeistof kan smelten.
Daarna voeg je de bloem en het snuifje zout toe en roer je met een houten lepel stevig door het beslag. Blijf roeren op het vuur totdat je een koekjes geur krijgt.
Neem de kookpot van het vuur en voeg de eieren 1 voor 1 toe aan je beslag. Voeg het eerste ei toe en roer tot krachtig tot het in het beslag verwerkt is. Verwerkt de rest van de eieren op dezelfde manier tot je een compact beslag krijgt. Dit vraagt wat inspanning.
Nu kan je het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje overscheppen.
Neem de ovenplaten uit de oven en verwarm het toestel tot 180°C.
Bedek de ovenplaten met een vel bakpapier.
Spuit identieke toefjes soezenbeslag op het papier. Laat voldoende ruimte tussen de porties beslag, want het volume zal tijdens het bakken verdubbelen. Kies voor toefjes met een diameter en hoogte van zo’n 2 cm. Maak je vingertoppen nat en druk daarmee de kleine pieken die op elk toefje beslag staan, vlak.
Bak de soesjes gedurende 20 tot 25 minuten in de oven van 180°C, en laat de goudbruine luchtige balletjes nadien even afkoelen.
Terwijl de soezen aan het bakken zijn, kunnen we verder aan de slag met de crème pâtissière vulling. Het recept van deze pudding kan je terugvinden met deze link. Om de soezen te vullen met de pudding, maak je aan de vlakke onderkant een klein gaatje zodat je met je spuitmondje de holle soes kan vullen.
Werk de soezen af door ze te dippen in gesmolten chocolade.
Zo, nu kan je genieten van heerlijke zelfgemaakte soezen! Geschikt voor elk feestje, voor groot en klein.
Vond jij dit recept een echte aanraden? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!