gecraqueleerde soezen

Gecraqueleerde soezen met tiramisu vulling

Gecraqueleerde soezen, wat is dat nu weer in hemelsnaam. Heel simpel! Dit zijn overheerlijke soezen met een krokant gesuikerd korstje. Hoe maak je dit? Heel eenvoudig met dit recept:

ingrediënten: +/- 30 krakende korstjes

  • 56 g boter
  • 62 g lichte basterdsuiker
  • 67 g bloem
  • 1 tl cacao poeder

Voor de soezen zelf maken we gebruik van het recept dat ik al eerder meegaf bij de klassieke soezen.

Voor het krakend korstje meng je de suiker en de boter samen tot een homogene massa. Voeg daarna de bloem en de cacaopoeder toe.
Let op! Dit recept is voor de chocolade korst te maken. Je kan de cacaopoeder ook weg laten en gebruik maken van kleurstoffen om verschillende leuke kleuren te verkrijgen.

Kneed het chocolade deeg even met de hand tot een samenhangend geheel. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 0,5 cm. Laat het deeg weer hard worden in de koelkast.

Als het deeg terug hard is, kan je cirkels uitsteken met een steekvorm. Daarna plaats je de cirkels gewoon bovenop je soezendeeg en bak je het gelijktijdig af in een voorverwarmde oven van 180°C tussen de 20-25 minuten.

Terwijl de soezen aan het bakken zijn, kan je beginnen aan je tiramisu vulling. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 50 g suiker
  • amaretto

Het recept voor een tiramisu vulling is eigenlijk heel simpel. Splits de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige witte massa. Daarna klop je de mascarpone er stevig door. Voeg amaretto toe naar eigen smaak. Als laatste klop je de eiwitten luchtig en spatel je deze onder het mascarpone mengsel.

Om de soezen te vullen met de tiramisu, maak je aan de vlakke onderkant een klein gaatje zodat je met je spuitmondje de holle soes kan vullen.

Zo, nu heb je heerlijke soezen met tiramisu vulling en een knapperig korstje. Geweldig, toch?

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *