Aardbei-rabarber compote

Aardbei Rabarber Compote

Het rabarber seizoen komt er weer aan! Dat wil zeggen dat we weer heel wat lekkers kunnen maken met deze heerlijke groenten. Ja hoor, dat lees je heel goed. De manier waarop rabarber verwerkt word, lijkt het wel een fruitsoort, maar eigenlijk is het een soort groenten. We hebben dan ook nog eens verschillende soorten rabarber. De rode rabarber is zoet van smaak, de groene rabarber is dan weer zuurder.

In dit recept gaan we een compote van zure rabarber maken in combinatie met een zoete aardbei. Ik vind dit echt een heerlijke combinatie! Deze compote kan je zelfs gebruiken in verschillende soorten gebak. Denk hierbij aan vruchtentaarten, fruitwafels, dessertglaasjes,… Allemaal recepten die binnenkort ook op deze blog zullen verschijnen.

Ingrediënten

  • 800 g rabarber

  • 600 g aardbeien

  • sap van 1+1/2 citroen

  • 100 g suiker

  • 1 tl kaneel

  • 2 el maizena

Allereerst gaan we beginnen met de rabarber schoon te maken. Hiervoor maken we gebruik van een mesje en dunschiller. Was de rabarber eerst onder de kraan. Snij een uiteinde van de rabarber net tot aan de rand door.

Scheur met je handen de rest van het einde af zodat de schil mee los komt. Hierna kan je met de dunschiller verder met het schillen van de rabarber.

Schil niet te veel weg van de rabarber want dan heb je te veel verlies.

Eens de rabarber geschild is, kan je deze gaan snijden in stukjes. Je kiest zelf hoe groot je deze stukjes wil. Na de rabarber gaan we ook de aardbeien schoonmaken en in stukjes snijden.

Neem een kookpot en doe hier een bodempje water in. Niet meer dan een bodempje water nemen, want tijdens het kookproces komt er veel vocht uit de rabarber zelf. Stoof de rabarber samen met het sap van 1+1/2 citroen en de suiker. Laat dit een 10-tal minuten sudderen op het vuur totdat de rabarber zacht is. Komt er teveel vocht vrij, giet dan tijdens het kookproces wat kookvocht weg. Doe je dit niet, wordt de compote te waterachtig en dus te vochtig voor een gebak.

Voeg na 10 minuten de aardbeien toe aan het rabarber mengsel en laat ook nu weer de compote een 3-tal minuten sudderen op het vuur.

Als laatste voegen we de 1 tl kaneel en 2 el maizena poeder toe en roeren we goed het mengsel.

Heb jij graag compote met nog stukjes in, dan laat je het geheel op deze manier gewoon afkoelen in potjes. Heb je liever een gladde vulling, zet je er nog even de mixer in alvorens je de compote in potjes verdeelt.

Nu hebben we een heerlijk zuurdere compote die je kan gebruiken in verschillende gebak/desserten!

Aardbei-rabarber compote

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.