Cinnamon french toast

Of je nu ontbijt, brunch of lunch doet. Een wentelteefje is altijd een goed idee voor jong en oud. Je kan ze op verschillende manieren maken. Zo denk ik aan de gewone “natuur” wentelteefjes, met chocolade, pumkin spice french toast,… Zo kan ik er nog wel een aantal opsommen! Vandaag hebben we voor jou de variant met kaneel, want wat hou ik zo van deze smaak! Eigenlijk is het typisch iets voor de winter, maar wij kunnen ze het hele jaar door zo eten.

Ingrediënten 3 porties

  • 3 brioche boterhammen

  • 1 ei

  • 1 el fijne suiker

  • 1/2 tl kaneel

  • 40 ml melk

Wentelteefjes zijn heel eenvoudig om te maken. Je kan ze op voorhand maken en terug verwarmen in de oven. Of à la minute bereiden voor jou gezelschap.

Klop het ei samen met de melk in een diepbord los met een vork. Voeg hieraan de suiker en kaneel toe.
Verwarm ondertussen boter in de pan. Dompel de brioche boterhammen onder in het eimengsel. Ik kies ervoor om te werken met brioche brood (of gewoon toastbrood) omdat deze boterhammen zachter zijn van structuur en mooier presenteren, maar je kan ook perfect gewoon brood gebruiken. Zelfs “oud” brood dat je wilt opwerken is ideaal voor een recept als dit.

Bak de broodjes langs beide kanten tot ze een mooie gekarameliseerde kleur krijgen. 

french toast

Mascarpone crème

Bij dit gerechtje kies ik voor een eenvoudige topping. De mascarpone crème is heel makkelijk en snel te maken. Doe alle onderstaande ingrediënten in een hoge maatbeker en klop ze met een handmixer op tot je slagroom dikte krijgt.

Ingrediënten

  • 20 ml room

  • 50 g mascarpone

  • 1 tl vanille aroma

Afwerking

Gebruik jou eigen creativiteit om jou bordje te dresseren! Heb je graag een voorbeeld? Dan vertel ik je graag hoe wij het deden.
Snij de wentelteefjes zo in de helft dat je 2 driehoekjes krijgt. Leg de driehoeken overlappend op het bord. Wij serveerde 4 driehoekjes (2 volwaardige wentelteefjes dus) per persoon. Doe hier boven op 1 grote eetlepel van de mascarpone crème. Wij deden er verse aardbeien bij omdat deze nu heerlijk van smaak zijn. Werk het bordje af met wat bloemsuiker.

Vond jij dit recept een echte aanrader? Laat het ons dan zeker weten via onze sociale media. Tag ons in jou bericht en maak gebruik van de #backtobakingbe zodat we jullie resultaat kunnen bewonderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.