Pumpkin spice French toast

De blaadjes dwarrelen naar beneden. De verwarming mag al iets hoger of lekker het kacheltje weer aan. De herfst is in het land. Neem je dekentje erbij en zorg voor gezelligheid! Wat hou ik toch van de verschillende seizoenen. Altijd wel iets leuks te beleven en mijn vingers kriebelen dan in de keuken. Als ik denk aan de herfst, dan denk ik weer aan de pumpkin spice kruidenmengeling. Een kruidenmengeling waar we zoveel mee kunnen maken. Dus hier volgt alweer een receptje met deze heerlijke mix.

Heb jij binnenkort een brunch op de kalender staan? Of wil je op zondag ochtend gewoon eens wat anders dan de gewoonlijke croissants? Dan is dit zeker iets voor jou. We kennen het allemaal.. “the French toast” of ookwel “verloren brood” in de volksmond genoemd. Alleen gaan wij er een kruidige twist aan geven in het herfst thema. Volg jij het recept mee? Hier gaan we dan!

Ingrediënten 3 porties

  • 1 ei

  • 6 brioche boterhammen

  • 1 el bruine suiker

  • 1 tl pumpkin spice kruidenmengeling

  • 20 ml room

  • 40 ml melk

Het recept is heel erg makkelijk en snel te maken. Ideaal dus als je bezoek hebt voor een heerlijk brunch moment. We gaan als volgt aan de slag.

Klop het ei los samen met de melk en de room. Doe dit gewoon in een dieper bord zodat je makkelijk je boterhammen erin kan weken. Voeg aan het ei mengsel 1 tl pumpkin spice kruidenmengeling toe en 1 el bruine suiker. Waarom bruine suiker? Het zorgt voor een karamelachtige smaak na het bakken en het is een heerlijke combo met de pumpkin spice kruiden.

Nu gaan we over tot het bakken van onze french toast. Doe een beetje boter in de pan en week je boterhammen één voor één in het eimengsel alvorens ze in de pan gaan. Ik kies ervoor om te werken met brioche brood (of gewoon toastbrood) omdat deze boterhammen zachter zijn van structuur en mooier presenteren, maar je kan ook perfect gewoon brood gebruiken. Zelfs “oud” brood dat je wilt opwerken is ideaal voor een recept als dit.

Bak de broodjes langs beide kanten tot ze een mooie gekarameliseerde kleur krijgen. Ruik je de heerlijke geur al van de pumpkin spice kruiden? Je gasten beginnen gegarandeerd al te watertanden bij deze heerlijke kruidige geur.

Afwerking:

Als afwerkende topping voor dit ontbijtgerechtje kies ik voor een mengeling van yoghurt-mascarpone met honing en chocolade schaafsel.

Voor de yoghurt-mascarpone gebruik je 125 g Griekse yoghurt en 125 g mascarpone. Voeg hier 1 tl vanille aroma bij en 1 el honing. Mix dit goed tot één geheel en bewaar het koel voor je het serveert. Deze topping mix kan je voor verschillende gerechten gebruiken! Wij gebruiken hem bijvoorbeeld ook bij onze ontbijtwafels of gewoon bij vers fruit. Echt overheerlijk!

Voorzie je gasten allemaal van een heerlijke tas koffie of thee en serveer de warme pumpkin spice french toast met koele topping.

Ga jij dit gerechtje thuis ook maken? Stuur ons dan zeker een foto door van jou resultaat! Wij zijn er benieuwd wat jullie ervan vinden.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *