Feestelijke hapjes: mini kip croissantje

De aperitief, de hapjes ronde, … toch wel het belangrijkste item voor een geslaagd feestje. Ben jij die standaard feesthapjes uit de diepvries een beetje beu? Goed nieuws, want wij hebben een heel assortiment aan makkelijke hapjes waarmee jij jou feest geslaagd kan starten!

Op de hapjesplank mag natuurlijk ook geen hapje ontbreken met wat vlees erin. Bij dit soort hapjes geef ik mijn voorkeur aan kip. En dat is puur vanuit eigen smaak natuurlijk. En wat ik lekker vind bij kip is paprika, courgette en misschien wel wat tomaat. Laten we eens kijken wat we er van kunnen maken.

Ingrediënten 48 mini croissants

  • 3x kant-en-klaar bladerdeeg (rond)

  • 1 kipfilet

  • 1 rode paprika

  • 1 courgette

  • tomatenpuree

  • spaghetti kruiden

  • kippenkruiden

  • peper en zout

Ja, je leest het inderdaad goed! Met deze hoeveelheid maak je 48 hapjes. Ben je zuinig met je vulling, kan dit zelfs nog meer. Maar geen paniek. Op het einde van het recept gaan we hier verder op in. Laten we beginnen met onze hapjes.

Vulling:

Voor de vulling gaan we beginnen met het verwerken van de paprika en de courgette.
Maak de paprika schoon en snij de zaadlijsten eruit. Snij de paprika in grove blokjes.
Ook bij de courgette gaan we de zaadlijsten verwijderen. Als je dit niet doet zal de groenten veel vocht verliezen wat het bladerdeeg heel slap gaat maken. Snij de courgette ook in grove blokjes.

Stoof de paprika en de courgette met 1 el olie gedurende 7 minuten. Kruid met 1 tl spaghetti kruiden, peper en zout. Na het stoven gaan we de paprika en courgette mixen in de blender tot fijne stukjes.

Snij de kipfilet in grove stukken en kruid deze met de kippenkruiden. Ook de kipfilet gaan we in de mixer fijnmalen. Eigenlijk maak je hierbij een soort gehakt. Vergis je hier niet, je kan de kipfilet niet vervangen door echt kippengehakt. Dan verkrijg je niet hetzelfde effect bij het bakken.

Vermeng de gemalen kip goed door de gemalen groenten stukjes. Meng hier ook 1 blikje tomatenpuree onder.

Samenstellen:

Neem je bladerdeeg vellen erbij. Omdat ik bij die recept kies om mini croissants te maken, is het makkelijker om te werken met ronde bladerdeegvellen. Snij de bladerdeegvellen (met behulp van een pizzasnijder) in 16 gelijke stukken.

Op de brede kant van je driehoek doe 1 kleine eetlepel vulling. Duw de hoekjes een klein beetje tegen de vulling aan en rol verder door zoals een croissant. Komt er toch een beetje vulling piepen aan de uiteindes? Dat is geen probleem want de vulling blijft tijdens het bakken mooi op zijn plaats.

Besmeer je hapjes met een mengeling van eidooier met weinig water. Dit zorgt ervoor dat je hapje bij het bakken een mooie bruine kleur krijgt. Maak je zelf meerdere bladerdeeghapjes, dan kan je ter decoratie bovenop de hapjes nog wat oregano strooien.

Bak je kipcroissantjes af gedurende 20 minuten op 180 graden in de oven. En serveer ze uiteraard warm aan je gasten

Wat met deze grote hoeveelheid?

Jawel, ik hoor je al denken. Wat moet ik in godsnaam doen met 48 hapjes van dezelfde soort? En nog belangrijker, moet ik al deze hapjes de dag zelf vers maken? Hier heb ik een oplossing voor!

Het makkelijke aan deze hapjes is dat je ze gewoon op voorhand kan maken en afbakken. Laat je hapjes afkoelen, steek ze per 16 in een diepvrieszakje en vries ze gewoon in. Heb je ze een week nadien nodig? Bak dan de gewenste hoeveelheid 10 minuten op 200°C af.

Ga jij dit hapje thuis zelf uitproberen? Toon ons dan zeker jou resultaten met een foto! We zijn er erg benieuwd naar. Deel je foto op de social media en vergeet ons zeker niet te taggen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.