Thema koekjes: Pumpkin spice pumkins

Oh ja wat hou ik van thema koekjes! Eens je ermee begint, maak je er allerlei soorten van. Na de Jack’O pumpkin koekjes, toveren we vandaag pumpkin spice pumkins uit onze hoed! Dankzij de heerlijke kruidenmengeling die we al eerder maakte, kunnen we zoveel lekkere dingen maken. En koekjes zijn nog maar net het begin! Je keuken gaat heerlijk kruidig ruiken.

Ingrediënten

  • 1 el pumpkin spice kruidenmengeling

  • 95 g boter

  • 90 g bloemsuiker

  • 1 ei

  • 200 g bloem

  • 30 g amandelpoeder

  • 50 g aardappelzetmeel

  • 1/8 tl zout

Meng de boter samen met de poedersuiker tot een luchtige massa. Voeg daar 1 volledig ei aan toe. Als dit goed onder elkaar vermengd is, gaan we alle droge ingrediënten eronder zeven en mengen. Het is best wel belangrijk dat je de droge ingrediënten zeeft. Zo voorkom je klonters in je deeg. Meng het geheel verder tot je een stevig deeg verkrijgt. Best gebruik je hiervoor de K-vorm haak in je keukenrobot. Als laatste voeg je 1 el van onze huisgemaakte pumpkin spice kruidenmengeling toe.

Laat het deeg een 60-tal minuten rusten in de koelkast. Rol het uit tot het een dikte van 3 mm heeft. Steek de gewenste vorm met een koekjes uitsteker uit. Omdat we werken rond het thema Halloween, kies ik voor deze koekjes voor de pompoen vorm. Maar een andere vorm zoals een vleermuis, frankenstein, spookje,…. Is ook echt perfect voor dit koekje.

Bak de koekjes 12-15 minuten af in een oven van 155°C.

Laat na het bakken de koekjes afkoelen op een rooster.

Ter afwerking van de koekjes, heb ik er weer voor gekozen om ze te dippen in chocolade. De chocolade smelten we au-bain-marie. Eens de chocolade volledig gesmolten is, dan voegen we er 1 el arachide olie bij. Zo creëer je een lekkere chocolade dip. Dip je koekje half in de chocolade. Indien je zelf wilt kan je bovenop de chocolade nog wat versiering strooien. Dit is mooi voor het oog, maar geen must.

Laat de chocolade hard worden zodat je een lekkere krak verkrijgt. Dit doe je door je koekjes even in de koelkast te leggen.

Ga jij deze koekjes ook maken? Stuur ons dan zeker een foto door met jou resultaat en laat weten wat jij er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.