Pumpkin spice cupcakes

Hier gaan we weer! Het is volop herfst, dus we kunnen onze pumpkin spice kruidenmengeling goed gebruiken! Na al enkele heerlijke thema koekjes die we al maakten, gaan we ons nu wagen aan een cupcake versie. En wat kan je hiermee verschillende richtingen uit! Volgens mij is de cupcake het gebakje waar je bijna alles mee kan doen.

Voor deze cupcake versie gaan we werken met een basis vanille cupcake. Die we heerlijk gaan opvullen en afwerken met een kleurrijke topping. Benieuwd naar meer? Lees snel hieronder verder!

Ingrediënten: 12 cupcakes

  • 12 vanille cupcakes

  • swiss meringue botercrème

  • 2 tl pumpkin spice kruidenmengeling

  • oranje kleurstof

  • verdere versiering naar keuze

Vanille cupcake

We gaan voor dit recept eerst beginnen met onze cupcakes te maken. Het recept voor basis vanille cupcakes gaf ik al eerder mee! Je kan uiteraard kiezen of je werkt met een mix, ik gebruik dan steeds de cake n’ party mix die te koop is in jou plaatselijke Aveve winkel. Of je maakt je cupcakes volledig zelf. Dit receptje vind je terug bij de cake popsicles.

Vulling

Wanneer de cakejes in de oven staan, kunnen we beginnen met onze vulling.

Voor de vulling kies ik bij dit cakeje voor een pumpkin spice caramel. Deze kan je eenvoudig zelf maken of gewoon kopen op de website van baktotaal bouwhuis. Laten we hierin even duidelijk zijn. Er is totaal niks mis met het gebruiken van bakmixen of op voorhand gemaakte caramel vullingen e.d.. We zijn nu eenmaal hobby bakkers en kunnen gewoon niet alles vanuit het niets tevoorschijn toveren. Ik maak heel graag gebruik van producten op de website van baktotaal bouwhuis. Een uitgebreide keuze aan producten en materialen en daarbij ook nog eens een hele snelle levering! Deze bakwebshop is voor iedereen toegankelijk, dus zelfs als hobbybakker voel je je soms professioneel! Wat kan ik zeggen.. Ik ben fan!

Wil jij toch je caramel zelf maken, dan ga je alsvolgt aan de slag:

Ingrediënten

De caramel maak je door de suiker samen met het water samen in een pan (op een laag vuur) te verhitten tot het een bruine kleur krijgt. TIP: heb veel geduld en roer niet in de pan tijdens dit proces.

Heb je de kleur bereikt die jij vind passen met je caramel, dan voeg je de boter toe in klontjes. Roer dit wel goed door. Laat even pruttelen en dan kunnen we voorzichtig de slagroom toevoegen. Wees erg voorzichtig met deze stap, want caramel kan opspatten en veroorzaakt brandwonden.

Omdat we pumpkin spice caramel maken, is het natuurlijk van belang dat we ook 1 el van de kruidenmengeling toevoegen en goed doormengen.

Topping

Voor de topping kies ik bij dit cakeje om te werken met een swiss meringue botercrème. Het receptje voor deze topping heb ik al eerder meegegeven en kan je terugvinden via deze link.

Om het leuk en speels te houden, werk ik voor dit cakeje met 2 kleuren topping. 1 witte topping die we gewoon de basis vanille smaak geven. En 1 oranje topping die we op smaak gaan brengen met de 2 tl pumpkin spice kruidenmengeling en gaan kleuren met 1/8 tl oranje kleurstof.

Hoe brengen we nu 2 kleuren botercrème in 1 spuitzak? Ik deed het alsvolgt.
Leg een groot stuk vershoudfolie op je werkblad. Leg hier je witte botercrème bovenop. Rol de witte botercrème in de vershoudfolie tot een rolletje en doet de folie weer open. Leg naast de witte botercrème de oranje botercrème en maak van beide weer opnieuw een rolletje. Doe je spuitzak groot open, gebruik daarvoor deze baktip. knip de onderkant van je folie af en leg je botercrème in de spuitzak.

Samenstelling Cupcake

We hebben alle onderdelen apart voorbereid. Nu is het tijd om de cupcake te gaan samenstellen!

Neem je vanille cupcakes en maak een holte met een meloenschepje. Doe in de holte je pumpkin spice caramel met een kleine spuitzak. Doe het dekseltje van de cupcake weer dicht.

Spuit met je spuitzak je twee kleuren topping bovenop de cupcake. En werk ze af met sprinkles of chocolade decoratie naar keuze.

Bewaar je cupcakes best in de frigo! En serveer ze met een heerlijke tas koffie.

Wat een heerlijk gebakje weer en zo mooi om te serveren. Ga jij deze cupcakes ook maken? Stuur ons dan zeker een foto door van jou resultaat!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.