Review – Fritel Culinary fondue & grill

Enige tijd geleden werd er mij gevraagd om het Fritel culinary fondue & grill toestel in de kijker te zetten en dus uiteraard ook uit te testen. Ik kreeg dit toestel toegestuurd door Fritel zelf, maar dat heeft mijn mening helemaal niet beïnvloedt. Ik ben normaal gezien niet de grootste fondue fan, maar met dit toestel heeft iedereen iets wat hij wilt. Maar daar ga ik zo meteen meer over vertellen! Want hier volgt een leuke review over dit toestel.

De verpakking

Laten we beginnen met de verpakking van het toestel. Allereerst zie je de doos waarbij natuurlijk de kenmerkende kleur rood en het logo “Fritel” direcht zichtbaar zijn. Een mooie foto van het toestel zelf, je kan dus direct zien met wat voor toestel je te maken hebt.

Verder zien we op de doos ook nog de inhoud en het vermogen. Dat het vaatwasbestendig is staat er ook duidelijk op vermeld. En wat er verder zoek in de doos te vinden is. Maar daar vertellen we zo dadelijk nog meer over.

Op de zijkant van de doos staat ook nog een korte uitleg over het toestel en welke items je apart ook nog kan aankopen.

De inhoud

Nu gaan we samen eens kijken wat er allemaal in de doos zit. Eigenlijk krijg je precies hetgeen wat er op de doos vermeld staat. En dat is natuurlijk ook wat je zou verwachten. We hebben dus onze fondue pan en grill plaat. Deze zijn beide gemaakt uit inox, roestvrij staal. Verder hebben we nog het verwarmingselement, kabel, 6 zeefjes en 6 vleesprikkers en uiteraard de handleiding in onze doos steken.

Voor we gaan werken met een toestel, lezen wij altijd snel de handleiding na. Maar eigenlijk spreekt het toestel wel voor zich en als je de doos al goed bestudeerd hebt, dan weet je ook al hoe het toestel in elkaar zit. Ben jij je papieren handleiding kwijt? Dat is geen probleem, op de website van Fritel kan je de handleiding van het toestel gewoon downloaden.

Het enigste wat wel een must is dat je leest in de handleiding is het gebruik van het toestel. En daarbij bedoel ik specifiek de knopjes die zich op het toestel bevinden. Zoals je kan zien op de gedetailleerde foto hieronder, heeft het toestel 2 knoppen. Deze 2 knoppen staan eigenlijk voor 3 functies. Je kan de fondue en de grill apart gebruiken en dus ook apart bedienen. Dat is een heel groot pluspunt aan dit toestel! Want zodra je bijvoorbeeld klaar bent met het bakken op de grill plaat, maar wel nog volop bezig bent in de fondue. Dan kan je de grill gewoon afzetten.

De knop van de grill is dus gewoon een aan/uit knop. Het lampje gaat ook branden wanneer de grill aan staat. Maak je gebruik van de grill, vergeet dan zeker niet wat zout te strooien op de grill plaat. Hiermee voorkom je dat je vlees gaat kleven aan de plaat.

De knop van de fondue heeft 2 functies. De functie met 1 streepje is voor als je de fondue gewoon op de klassieke manier gebruikt. De functie met 2 streepjes is voor als je de fondue gebruikt voor een bereiding waarbij het kookpunt bereikt moet worden. Deze functie gaat dus tot een temperatuur van 100°C. Je merkt het dus al, met deze fondue kan je dus ook meer doen dan alleen de klassieke fondue. Denk maar aan een bouillabaisse, vruchten in wijn, porto,….

Voor het gebruik van de fondue & grill set, is het aangeraden de fondue schotel en de grill plaat te reinigen met heet water. Bij het eerste gebruik is de ontwikkeling van rook en geur normaal en verdwijnt ook vanzelf.

Onze fondue en grill zijn voorverwarmd. We kunnen beginnen eten! Heerlijk, wat een feestelijk gevoel. Wij gebruikten dit toestel gewoon voor 2 personen, maar het is zeker en vast geschikt voor 6 personen. Met zijn inhoud van 2l heb je al wat ruimte om te kunnen bakken. Er zijn 6 vleesprikkers en 6 zeefjes aanwezig in de doos. Ieder kiest dus zijn kleur en bakken maar. Wij zouden echter wel adviseren om een extra setje vleesprikkers aan te kopen. Dit omdat het gebruik van meerdere prikkers per persoon het bakken sneller en dus aangenamer maken.

Tijdens het bakken zijn wij ook wel op een nadeel gestoten. Dit fondue & grill toestel beschikt niet over de extra rand met inkepingen om je vleesprikker tijdens het bakken in te laten rusten. Wel vervelend als je met meerdere prikkers tegelijk aan het bakken bent en er dus gevaar is dat je stokjes opeens weg glijden.

Om af te sluiten met een positieve nood wil ik ook nog zeggen dat we na het fonduen enorm verbaasd waren dat ons tafellaken nog volledig proper was. Geen enkel vetspatje was er naast het toestel te bespeuren en wel ja dat ben ik wel anders gewend normaal.

We hebben heerlijk gegeten dankzij onze culinary fondue & grill toestel. Tijd voor de afwas! Ik hoor mijn lief bij deze woorden al luid zuchten. Maar dat is eigenlijk niet nodig! Is het toestel afgekoeld, giet je de olie weer over in een herbruikbare fles. (Breng jou gebruikte oliën steeds naar een ophaalpunt of containerpark voor recyclage!) Spoel de grill plaat en fondue pan uit met heet water. Extreme vetresten door paneermeel en vleesresten wrijf je eenvoudig weg met een zacht sponsje. Zet het toestel daarna gewoon in het afwasmachine en ga gewoon weer gezellig aan tafel zitten.

Conclusie

Je kan dus wel zeggen dat wij na het gebruik van onze culinary fondue & grill toestel een positieve ervaring hebben gehad. Voor de prijs van 99,99€ heb je bij dit toestel de luxe combinatie van een fondue toestel en een grill plaat. Heb je dus gasten die liever geen fondue eten, geen probleem! Want zij kunnen gewoon hun vlees bakken op de grilplaat bovenop. Iedereen zou dus tevreden aan tafel moeten zitten.

Waar wij ook heel enthousiast van worden en ook nog uitbundig gaan uittesten in de toekomst, zijn de meerdere recept opties die je met dit toestel kunt toepassen. Vooral op vlak van desserten gaan wij opzoek gaan naar lekkere recepten en toepassingen. Onze ondervindingen hiervan gaan we dan ook nog met jullie delen uiteraard!

Praktisch het enige nadeel dat wij ondervonden is het ontbreken van de inkepingen in de rand voor het rusten van jou vleesprikkers tijdens het bakken.

Wij zijn dus positief over dit toestel! Ben jij dit ook na het lezen van deze review? Twijfel dan zeker niet om het toestel aan te kopen. Dit kan je doen op de website van Fritel zelf.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.