Feestelijke hapjes: Pigs in a blanket

De aperitief, “zijn er ook nog hapjes “, …Ja die vraag krijgt toch iedereen wel op zijn feestje. En terecht want het is toch wel het belangrijkste item voor een geslaagd feestje. Ben jij die standaard feesthapjes uit de diepvries die je al elk jaar opnieuw gebruikt een beetje beu? Goed nieuws, want wij hebben een heel assortiment aan hapjes waarmee jij jou feest geslaagd kan starten! En het zijn ook nog eens hele makkelijke recepten!

Deze keer hebben we voor jou “the Pigs in a blanket” klaarstaan. Ik hoor je al denken “hu, pardon? Varkens in een dekentje?” Dat vertaal je wel heel letterlijk nu. Nee nee, met pigs in a blanket verwijzen we naar de Amerikaanse mini hotdogs. Ze zien er chique uit en zijn toch heel eenvoudig om te maken. En je kan ze zelfs op voorhand maken! Ben je benieuwd naar meer? Daar gaan we dan;

Ingrediënten

  • 1 blikje cocktail worstjes

  • 1 pakje kleine vierkante bladerdeegvellen

  • eigeel

  • water

Kijk je hebt echt niet veel nodig om dit heerlijk hapje te maken. Het is eigenlijk kinderspel om dit op je hapjesplank te toveren!

Je neemt kleine vierkante bladerdeegvellen, deze kan je gewoon kopen bij jou plaatselijke Delhaize. Snij de vellen in 4 langwerpig repen. Leg op elke reep bladerdeeg 1 cocktail worstje en rol op zoals een hotdog.

Strijk elke mini hotdog in met een mengsel van eigeel met weinig water. Op deze manier zal ons bladerdeeg mooi bruin bakken en glanzen!

Bak de hapjes 20 minuten op 210°C.

Je kan kiezen of je de mini hotdogs vers uit de oven serveert of koud. Beide manieren zijn lekker. Voorzie ook zeker een kommetje met enkele dipsauzen zoals mayonaise, ketchup en mosterd. Zo kunnen je gasten hun “Pig in a blanket” lekker dippen in een sausje.

Bewaren:

Geen tijd meer om op de dag zelf de hapjes vers te bereiden? Geen probleem! Je kan deze hapjes, net zoals de mini kip croissants, op voorhand klaarmaken, afbakken en bewaren in de diepvries. Wanneer je ze nodig hebt, bak je ze terug af in een oven van 200°C gedurende een 10 minuten.

Ga jij deze hapjes ook maken voor jou feestje? Stuur ons dan zeker een foto door van jou resultaat! Wij zijn erg benieuwd!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.