Bladerdeeg broodjes

Bladerdeeg broodjes

Wil jij op een feestje eens iets anders serveren dan een gewoon sandwichbroodje? Dan zijn de bladerdeeg broodjes een waardige vervanger! Wil je weten hoe je deze overheerlijke warme broodjes maakt? Ik heb voor jullie 2 varianten uitgetest:

Ingrediënten

 • Kant-en-klare bladerdeeg

 • 1 eidooier

 • Scheutje water

 • Zongedroogde tomaten

 • Parmaham

 • Mozzarella

 • Kaas

 • Hesp

 • Salami

 • Sezamzaadjes

 • Maanzaadjes

Deze heerlijke bladerdeeg broodjes zijn heel eenvoudig te maken.
De voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 210°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Het bladerdeeg:
Bij voorkeur koop je de vierkantige bladerdeeg vellen die te vinden zijn in de frigo bij je plaatselijke supermarkt. Kies je voor de ronde taartvorm bladerdeeg vellen, dan moet je het bladerdeeg zelf nog versnijden tot vierkanten. Door dit proces ga je veel verlies van bladerdeeg hebben door de afgeronde zijkanten, zonde toch?

Het beleg:
Snij de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes, dit eet veel makkelijker dan dat je volledige kwartjes zou gebruiken.
Laat de mozzarella goed uitlekken, dep ze eventueel extra droog met behulp van keukenpapier. Dit om extra vochtverlies in je broodje te voorkomen. Snij ook de mozzarella in blokjes.
Het gewoon beleg (kaas-hesp-salami) snij je allemaal in de helft. Dit is makkelijker om te verwerken in je broodje.

Eidooiermengsel:
Als laatste maak je een mengsel van 1 eidooier en een scheutje lauw water. Klop dit goed los met een vork. Dit mengsel gebruiken we om het broodje te sluiten en zorgt voor de mooie goud-bruine kleur aan de bovenkant.

Het tomaat-mozzarella-parmaham broodje:

Neem je eerste bladerdeeg vel en maak met behulp van een vork enkele gaatjes over het hele vel. Daarna leg je in het midden van je vel het beleg.
Leg eerst een plakje parmaham in het midden van je bladerdeeg. Zorg dat je aan beide zijkanten nog voldoende ruimte over hebt om het broodje goed te sluiten. Bovenop de parmaham leg je vervolgens de mozzarella en de zongedroogde tomatenblokjes.
Strijk met een verfborstel, die je natuurlijk niet gebruikt voor verfwerken, het eidooiermengsel langs de zijkanten uit. Nu kunnen we het broodje gaan sluiten. Neem eerst de onderkant en plooi deze naar het midden toe. Daarna doe je hetzelfde met de bovenkant. Druk met je vingers goed over de naden van het broodje, vooral aan de zijkanten zodat deze goed gesloten zijn.
Neem het volledige broodje voorzichtig op en leg het broodje met de naadkant op de bakplaat. Bestrijk nu de egale bovenkant ook nog met het eidooiermengsel. Werk het broodje af met sezamzaadjes.

Tomaat-Mozzarella-Parmaham bladerdeeg broodje

Het hesp-kaas-salami broodje:

Neem je eerste bladerdeeg vel en maak met behulp van een vork enkele gaatjes over het hele vel. Daarna leg je in het midden van je vel het beleg.
Leg eerst een plakje hesp in het midden van je bladerdeeg. Zorg dat je aan beide zijkanten nog voldoende ruimte over hebt om het broodje goed te sluiten. Bovenop de hesp leg je dan vervolgens de kaas en de salami.
Strijk met een verfborstel het eidooiermengsel langs de zijkanten uit.
Nu kunnen we het broodje gaan sluiten. Neem eerst de onderkant en plooi deze naar het midden toe. Daarna doe je hetzelfde met de bovenkant. Druk met je vingers goed over de naden van het broodje, vooral aan de zijkanten zodat deze goed gesloten zijn.
Neem het volledige broodje voorzichtig op en leg het broodje met de naadkant op de bakplaat. Bestrijk nu de egale bovenkant ook nog met het eidooiermengsel. Werk het broodje af met maanzaadjes.

Bak beide broodjes af in de oven op 210° gedurende 15-20 minuten en serveer ze daarna warm aan je gasten. Heerlijk toch.

TIP:
Als je geen grote fan bent van sezamzaadjes of maanzaadjes, kan je natuurlijk kiezen voor een andere variant. Maak je maar 1 soort, dan zijn zaadjes zelfs niet nodig. Het maakt het voor jezelf gemakkelijker om de binnenkant van je broodje te herkennen.

Wil je je broodjes de volgende dag op eten? Warm ze dan terug op in de oven, zo verlies je de knapperigheid van het bladerdeeg niet.

Natuurlijk kan je zelf ook kiezen voor andere vullingen van je broodjes. Heb jij liever zalm mousse, gewoon kaas en hesp of nog andere varianten? Ga gerust je gang, zorg wel dat je vulling niet te nat is. Is je vulling te nat, dan gaat je broodje vanbinnen niet goed garen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.