Cupcakes met Oreo topping

Cupcakes met Oreo topping

We hebben al het recept gehad voor een lekkere zachte cupcake dankzij de cake’n party mix van de Aveve. Nu, altijd alleen een droog cakeje eten is ook niet altijd even lekker. Laten we dan nu eens kijken naar enkele topping varianten. We leerden de Swiss Meringue botercrème al kennen. Nu heb ik ook nog de Oreo versie voor jullie klaar.

Ingrediënten

  • 12 cupcakes

  • Swiss Meringue botercrème

  • 12 Oreo koekjes

  • Oreo / mini Oreo voor afwerking

Allereerst gaan we beginnen met het bakken van de cupcakes. Daarvoor gebruiken we gewoon het vanille cupcakes recept dat ik al eerder meegaf.

Ook voor de basis van de topping ga ik jullie verwijzen naar het recept van de Swiss Meringue botercrème. Je kan ook kiezen voor gewoon een boter basis, maar ik verkies toch te werken met de Swiss Meringue botercrème. Dit om 2 redenen: je hebt niet zo een felle boter smaakt en het is makkelijker om te spuiten met je spuitzak.

Als je de Swiss Meringue botercrème klaar hebt. Ga je de Oreo koekjes heel fijn malen, dit kan met een mixer gebeuren of met een stamper. Zorg ervoor dat je geen grote stukjes koek meer over hebt, anders wordt het spuiten van de topping lastig. Voeg de gemalen Oreo koekjes toe aan de Swiss Meringue botercrème en laat je keukenrobot dit goed door mixen. Je mag altijd meer Oreo koekjes toevoegen aan de botercrème, dit is geheel naar eigen smaak natuurlijk. Als afwerking van je cupcake, kan je er een mini oreo of een halve grote oreo boven op plaatsen. Heerlijk toch, ideaal voor een traktatie op een feestje voor jezelf of voor je kids!

Vond jij dit recept een echte aanraden? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.