Focaccia met pesto en tomaat

Focaccia, iedereen kent deze smaakvolle broodjes afkomstig uit Italië wel. Je kan ze overal kopen en eenvoudig opwarmen in de oven. De kruidige geur verspreid zich over het hele huis en doet je bij de gedachten eraan al helemaal watertanden. Maar wist je dat je deze heerlijke broodjes ook eenvoudig zelf kan maken? Enige tijd geleden heb ik zelf kennis gemaakt met de bakmixen van Niamh. En ik moet eerlijk toegeven dat ik er enorm fan van ben. Er is ook helemaal niets verkeerd met het gebruiken van bakmixen als ze heerlijke resultaten opleveren. Je geeft er met het kiezen van je topping dan ook je eigen twist aan.

Laten we even kijken naar het recept. Je hebt er helemaal niet veel voor nodig!

Ingrediënten focaccia

  • 1 pak Niamh focaccia bak mix

  • 400 ml water

  • 20 ml olijfolie

3 ingrediënten. Meer heb je voor het broodje zelf niet nodig! De bakmix zelf bevat alle rijsmiddelen en kruiden die het nodig heeft. Voeg hier heel eenvoudig het water en de olijfolie aan toe.

Laat dit geheel een 6-tal minuten kneden in je keukenrobot. Opgelet, kom na het mixen niet met je handen aan het deeg, het is namelijk heel erg kleverig! Maak gebruik van een deegschraper of vet je handen in met olijfolie als je het deeg handmatig wilt manipuleren.

Na het 6 minuten kneden, dek je het deeg af met vershoudfolie. Laat het 30 minuten rijzen.

Na de 1e rijzing, gaan we het deeg in de gewenste vorm storten. Je kan hierbij kiezen om 1 groot brood te maken of 10 kleinere broodjes. Ik koos ervoor om 10 kleinere broodjes te maken. Vet je handen in met olijfolie en maak 10 aparte bollen deeg. Duw met je handen de bollen plat.

Nu moeten de broodjes nog eens 30 minuten rijzen, hiervoor moet je ze niet afdekken.

Verwarm de oven op 200°C. (Dit is een lagere temperatuur dan aangegeven staat op de achterkant van de bakmix. Dit raden wij aan omdat de broodjes op de aangegeven temperatuur van Niamh zelf te bruin gebakken waren.) Ondertussen kan je de broodjes al voorzien van hun topping. Je kan ervoor kiezen om de broodjes in hun natuur smaak te houden, je kan er ook kaas over strooien, wat olijfjes opleggen,… Wij kozen ervoor om de bovenkant van het broodje in te wrijven met groene pesto en stukjes zongedroogde tomaatjes er bovenop.

Bak de broodjes 20 minuten af op 200°C.

Serveer ze warm aan je gasten, dan zijn ze het lekkerste! Wil je ze op voorhand maken, dan kan je ze best terug 6 minuten opwarmen in een oven van 180°C.

Ik kan je garanderen dat wanneer je gasten nog maar aankomen bij je thuis, ze al helemaal overdonderd zullen zijn van de heerlijke geur van verse focaccia’s!

Vond jij dit recept een aanrader? Laat het dan zeker weten op onze social media!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.