panna cotta

Panna cotta met rode vruchten coulis

Ken jij het Italiaanse dessert dat de naam panna cotta draagt? Die heerlijke witte massa dat gepaard gaat met een vruchten coulis? Ja hoor, je weet waar ik het over heb. Maar wist je dat deze Italiaanse lekkernij heel makkelijk is om te maken?

ingrediënten

  • 1 dl melk
  • 5 dl room
  • 100 g suiker
  • 20 g vanille suiker
  • 1 vanillestok
  • 2 gelatineblaadjes

Weeg zoals altijd eerst alle ingrediënten af. Dat is altijd de hoofdsleutel om een lekker dessert te laten slagen.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de room en de melk samen in een pannetje en breng het rustig aan de kook.
Snij met een mes de vanillestok in 2 en schraap de vanillepitjes eruit. Doe de zwarte vanillepitjes bij het melkmengsel. Strooi beide suikers in het melkmengsel en roer het goed door zodat de suiker kan smelten. Als de gelatine soepel geworden is door het water, knijp je het water eruit en voeg je de gelatine toe aan het melk-room mengsel. Goed blijven roeren met een garde en breng het mengsel kort aan de kook.

Verdeel het panna cotta mengsel over je dessertglaasjes en zet ze in de koelkast om af te koelen. Het is het eenvoudigste als je de panna cotta in een maatbeker overgiet, zodat je het makkelijker in de glaasjes kan gieten.
Geef dit dessertje 3 tot 4 uur de tijd om af te koelen en op te stijven.

Je kan de panna cotta op verschillende manieren afwerken. Ik heb er voor gekozen om het dessertglaasje af te werken met een rode vruchten coulis en verse framboos.

Hoe maak je een vruchten coulis? Heel simpel!
In je plaatselijke supermarkt vind je bij de diepvriesproducten allerlei vruchtenmengelingen. Ik koos er voor om te werken met een rode vruchtenmengeling. Warm de diepgevroren vruchten langzaam op in een pannetje. Af en toe goed doorroeren. Als het fruit voldoende vocht heeft afgegeven, kan je het geheel door een zeef halen. Zo krijg je een coulis zonder pitjes.

Heb je graag dat je coulis zoeter is, voeg dan tijdens het verwarm proces suiker toe. Wel moet ik je daarbij zeggen dat het lekkerder is om je coulis iets zuurder te laten. De panna cotta is op zichzelf een zoet dessertje dat vraagt voor een zure tegenhanger.


Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

1 reactie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.