Thema koekjes: Jack’O pumpkins

Trick or Treat, this is Halloween,….. Oh jawel het is zo ver. De uitgesneden pompoenen met een theelichtje in staan klaar aan de voordeur. Kinderen lopen over straat voor trick or treat,.. Oef ik kijk teveel naar Amerikaanse films, maar ik vind dit soort tradities best wel leuk. Dus ook voor Halloween gaan we aan de slag met lekkere thema koekjes. En dit recept is er één van.

Ben jij er klaar voor? Haal dan snel je pompoen koekjesvorm uit de kast!

Ingrediënten koekjes

 • 95 g boter

 • 90 g bloemsuiker

 • 1 ei

 • 200 g bloem

 • 30 g amandelpoeder

 • 50 g aardappelzetmeel

 • 1/8 tl zout

 • 1/8 tl oranje kleurstof

Meng de boter samen met de poedersuiker tot een luchtige massa. Voeg daar 1 volledig ei aan toe. Als dit goed onder elkaar vermengd is, gaan we alle droge ingrediënten eronder zeven en mengen. Het is best wel belangrijk dat je de droge ingrediënten zeeft. Zo voorkom je klonters in je deeg. Meng het geheel verder tot je een stevig deeg verkrijgt. Best gebruik je hiervoor de K-vorm haak in je keukenrobot. Als laatste voeg je de oranje kleurstof toe. Overdrijf hier in niet, want je wilt geen chemische kleur in je koekjes!

Laat het deeg een 60-tal minuten rusten in de koelkast. Rol het uit tot het een dikte van 3 mm heeft. Steek de gewenste vorm met een koekjes uitsteker uit. Omdat we werken rond het thema Halloween, kies ik voor deze koekjes voor de pompoen vorm. Want ja, een oranje frankenstein zou maar een beetje gek zijn.

Bak de koekjes 12-15 minuten af in een oven van 155°C.

Laat na het bakken de koekjes afkoelen op een rooster.

Dan kunnen we nu beginnen met de voorbereidingen van onze vulling. Voor deze koekjes kies ik ervoor om ze te vullen met een pumpkin spice caramel. Voor dit recept kocht ik een potje pumpkin spice caramel bij baktotaal bouwhuis. Deze is heerlijk van smaak en direct gebruiksklaar.

Homemade Pumpkin spice caramel

Je kan natuurlijk ook zelf je caramel maken. Hiervoor heb je de pumpkin spice kruidenmengeling nodig die je zelf kan maken dankzij het recept dat ik al eerder meegaf. Voor de caramel heb je volgende ingrediënten nodig.

Ingrediënten

 • 200 g suiker

 • 100 ml water

 • 90 g boter

 • 120 ml slagroom

De caramel maak je door de suiker samen met het water samen in een pan (op een laag vuur) te verhitten tot het een bruine kleur krijgt. TIP: heb veel geduld en roer niet in de pan tijdens dit proces.

Heb je de kleur bereikt die jij vind passen met je caramel, dan voeg je de boter toe in klontjes. Roer dit wel goed door. Laat even pruttelen en dan kunnen we voorzichtig de slagroom toevoegen. Wees erg voorzichtig met deze stap, want caramel kan opspatten en veroorzaakt brandwonden.

Omdat we pumpkin spice caramel maken, is het natuurlijk van belang dat we ook 1 el van de kruidenmengeling toevoegen en goed doormengen.

Afwerking koekjes

Doe de pumpkin spice caramel in een kleine spuitzak. Neem een koekje en spuit de caramel op een koekje. Leg er een tweede koekje bovenop.

Smelt pure chocolade au bain marie en voeg er 1 el arachide olie bij. Zo creëer je chocolade dip die lekker krokant word. Dip je samengesteld koekje in de chocolade. Leg het gedipte koekje op bakpapier en strooi er nog versiering op als je dit wenst. Leg de plateau met koekjes even in de koelkast zodat de chocolade snel hard word en je kan smullen.

Ga jij dit koekje zelf ook eens proberen? Stuur ons dan zeker jou resultaat door met een foto! We zijn erg benieuwd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.