Vanille Wafels

Hmm, er is niets lekkerder dan zelfgemaakte verse wafels! Ik kan de heerlijke geur in huis bij mijn oma en opa vroeger nog goed herinneren. En dan samen met mijn zussen de beslagkom uitlikken,… Heerlijk! Tijd om dit recept zelf eens te proberen. Ik moet eerlijk toegeven dat het wel veel tijd vraagt om ze te maken, maar dat is het allemaal zeker waard. En het is echt niet zo moeilijk als het lijkt. Wil jij het proberen? Volg dan dit recept.

Ingrediënten:

  • 400 g boter

  • 500 g bloem

  • 300 g suiker

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 1 el puddingpoeder

  • 6 eieren

  • snuifje zout

Zoals bij alle patisserie recepten, is het ook bij wafels zeer belangrijk dat je alle ingrediënten nauwkeurig afmeet.

Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter. Het is niet de bedoeling dat de boter kleurt, dus let er goed op!

Terwijl de boter smelt, ga je met je keukenrobot alle droge ingrediënten samen vermengen. Gebruik voor dit recept de ‘K’ vormige kneedhaak. Met alle droge ingrediënten bedoel ik dus de bloem, suiker, bakpoeder en puddingpoeder. Puddingpoeder, je zal wel denken dat dit ergens een fout moet zijn. Toch niet hoor, de puddingpoeder zorgt voor een lekkere vanillesmaak en geeft een mooie gele kleur aan de wafels.

Daarna voeg je de eieren toe aan de droge ingrediënten. Laat de keukenrobot draaien tot je een mooi glad beslag krijgt. Eerst gaat je deeg een verkruimelde, brokkelige vorm krijgen, maar geen paniek! Laat je keukenrobot gewoon op een matig tempo verder draaien. Het deeg heeft even tijd nodig om de eieren met de droge ingrediënten goed te vermengen.

Als laatste voeg je de gesmolten boter toe aan het beslag en laat je keukenrobot nog een minuut doorkloppen op een middelmatige snelheid.

Het deeg is eerst nog erg vloeibaar van substantie. Het is geen fout, dit komt doordat we werken met gesmolten boter. Het is de bedoeling dat het deeg een uurtje rust in de koelkast, zodat de boter weer kan opstijven.

Je kan vast en zeker wel vrijwilligers vinden die de kneedhaak of de kom met zijn/haar vingers wilt uitlikken. Als kind heb ik dit ook altijd mogen doen. Vind je geen vrijwilliger, doe het dan toch lekker zelf, heerlijk toch.

Na een uurtje, kunnen we overgaan tot bakken. Zorg dat je wafelijzer heet genoeg is. Vet het ijzer elke keer in met een borsteltje en boter.

Voor het verdelen van je deeg werk je best met 2 lepels. Neem je tablet of laptop met je favoriete serie erbij, want nu ben je wel even zoet met bakken!

Leg de warme wafels steeds op een rooster om af te koelen. Pas als de wafels afgekoeld zijn, kan je ze in de bewaardoos plaatsen.

Zo, nu een lekkere tas koffie erbij en maar smullen van deze heerlijke wafels!

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.