Appel-Kaneel Wafels

De klassieke wafels met vanille smaak, zoals iedereen ze kent, zijn overheerlijk. Maar ik vond dat het tijd was voor een echte Haspengouwse twist. Wat denken jullie van appel-kaneel? Wij vonden ze alvast super lekker. Het is al een gekende heerlijke smaakcombinatie. En de geur van kaneel in je keuken, doet je al helemaal aan de kerstperiode denken.

Ingrediënten:

 • 400 g boter

 • 500 g bloem

 • 300 g suiker

 • 1/2 tl bakpoeder

 • 1 tl puddingpoeder

 • 6 eieren

 • snuifje zout

 • 3 appelen

 • 2,5 el kaneel

Ook met dit recept beginnen we zoals altijd met het nauwkeurig afmeten van de ingrediënten.

Eigenlijk is dit hetzelfde recept als de vanille wafels, enkel wordt er bij dit recept op het einde de twist toegevoegd, nl. appelblokjes en kaneel.

Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter. Het is niet de bedoeling dat de boter kleurt, dus let er goed op!

Terwijl de boter smelt, ga je met je keukenrobot alle droge ingrediënten samen vermengen. Gebruik voor dit recept de ‘K’ vormige kneedhaak. Met alle droge ingrediënten bedoel ik dus de bloem, suiker, bakpoeder en puddingpoeder.

Puddingpoeder? Je zal wel denken dat dit een fout moet zijn. Toch niet hoor, de puddingpoeder zorgt voor een lekkere vanillesmaak en geeft een mooie goud gele kleur aan de wafels.

Daarna voeg je één voor één de eieren toe aan de droge ingrediënten. Laat de keukenrobot draaien tot je een mooi homogeen geheel krijgt.

Als laatste voeg je de gesmolten boter toe aan het beslag en laat je keukenrobot nog een minuut doorkloppen op een middelmatige snelheid.

Het deeg is eerst nog erg vloeibaar van substantie. Dit is geen fout, het is de bedoeling dat je het deeg een uurtje laat rusten in de koelkast, zodat het weer kan opstijven. Voor we het deeg in de koelkast plaatsen, voegen we er nog eerst de twist van appelblokjes aan toe.

Schil eerst je appelen en verwijder het klokkenhuis. Snij de appel in fijne blokjes en voeg dit toe aan je beslag.

Als laatste breng je het geheel op smaak met 2,5 el kaneelpoeder. Meng het deeg nog eens goed door en plaats het in de koelkast.

Na een uurtje, kunnen we overgaan tot bakken. Zorg dat je wafelijzer heet genoeg is. En vet het ijzer elke keer in met een borsteltje en boter.

Voor het verdelen van je deeg werk je best met 2 lepels. Neem je laptop of tablet erbij om een leuke serie te kijken tijdens het bakken, want je bent er wel even zoet hoor!

Leg de warme wafels steeds op een rooster om af te koelen. Pas als de wafels afgekoeld zijn, kan je ze in de bewaardoos plaatsen. Je zal merken dat de wafels eens ze afgekoeld zijn op de rooster, krokant of hard zullen aanvoelen. Maar geen paniek, eens je ze in je bewaardoos plaatst, worden ze weer lekker zacht.

Zo, nu een lekkere tas koffie erbij en maar smullen van deze heerlijke wafels. Wat ook heel lekker is, is om deze wafels vers en dus nog warm te serveren, gecombineerd met een bolletje vanille ijs! Iedereen zal hier zeker van smullen.

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

2 reacties

 1. Juist geprobeerd… ze waren heerlijk!
  De wafels hebben zo veel complimentjes gekregen. Ik ga ze in de toekomst zeker nog maken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.