Yoghurt Frisco’s

Yoghurt popsicles of ook wel yoghurt frisco’s genoemd, zijn de ideale verfrissing voor in de zomer. Deze ijsjes zijn iets gezonder dan de gewone roomijsjes, maar hey wie telt er calorieën? Ik in ieder geval niet, maar toch laat ik deze lekkere ijsjes zeker niet links liggen.

Ingrediënten: 12 ijsjes

  • 500 g griekse yoghurt

  • 3 el honing

  • 1/2 tl vanille aroma

  • Garnituur:
    – Fruit naar keuze
    – Gelei naar keuze

Voor ik je het recept ga vertellen, ga ik je eerst verwijzen naar de ijsvormpjes waarin we deze popsicles maken.

ijsmal baktotaal bouwhuis

Om de yoghurt popsicles te kunnen maken, is het handig om een ijsmal aan te kopen. Dit kan je op verschillende websites online aankopen. Ik heb ervoor gekozen om mijn mal aan te kopen bij baktotaal bouwhuis. Een online webshop waar je allerhande materialen en ingrediënten kan aankopen voor het bakken. Weliswaar met een snelle service!
Ik koos hier voor de Silikomart silicone ijsmal ‘mini classic’, hierbij kreeg ik dus 2 ijsmals met 8 ijsvormen in. Deze mal is bestand tegen temperaturen van -60°C tot + 230°C. Een aankoop waar ik voor in de toekomst nog vele leuke recepten mee kan maken.

Maar nu om verder te gaan met het recept, gaan we alle ingrediënten bij elkaar zetten. Het afmeten van de ingrediënten gebeurt wanneer je ze mengelt in 1 mengkom. Als garnituur koos ik om te werken met verse frambozen en aardbei-rabarber gelei.

Neem de kom met yoghurt en voeg hier de 3 el honing en 1/2 tl vanille aan toe. Meng dit goed door.

Frambozen-yoghurt ijsjes

Eerst gaan we de frambozen-yoghurt ijsjes maken. Snij de frambozen in de helft en plaats er al enkele in de ijsmal.

Bovenop de frambozen schep je met een kleine pollepel het yoghurt mengsel erover. Plaats nog enkele frambozen bij in de mal en zet de houten stokjes op zijn plaats.

Aardbei-Rabarber Yoghurt ijsjes

De 2de soort dat we gaan maken zijn de aardbei-rabarber yoghurt ijsjes. Deze worden gemaakt met behulp van aardbei-rabarber gelei.

Bij deze ijsjes gaan we eerst wat van het yoghurt mengsel in de ijsmal doen. Schep daarna met een kleine lepel wat gelei in de mal. Vermeng dit in de mal zodat de gelei goed verspreid is

Bovenop de gelei gaan we met behulp van een kleine pollepel nog wat yoghurt mengsel aanbrengen. Steek de houten stokjes op zijn plaats.

Zo, nu zijn beide ijssoorten voorbereid. Laat ze allebei minimum 4 uur lang in de diepvries opstijven. Zorg ervoor dat de ijsjes op een vlakke ondergrond staan zodat de yoghurt niet uit de mal kan lopen.

TIP: Maak deze ijsjes in de ochtend klaar, zodat ze tijd genoeg hebben om op te stijven zodat je er in de namiddag van kan smullen.

Na 4 uur geduldig wachten, is het nu tijd om de ijsjes uit de mal te halen en te serveren aan je gasten.

Begin voorzichtig je ijsje omhoog te duwen aan de bovenkant. Komt dit goed los, dan kan je vanonder verder duwen aan de kant van het stokje. De ijsjes die je nog niet onmiddellijk gaat opeten, kan je best in een afsluitbaar doosje plaatsen om zo terug in de diepvries te leggen. Leg bakpapier aan de onderkant van je doosje en best ook bovenop de ijsjes om ijskristallen te voorkomen.

Nu kan je genieten van je verse yoghurt ijsjes!

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.