bananentaart

Bananentaart

Wil jij je familie en vrienden graag verrassen met een zelfgemaakte bananentaart? Dat kan zeker met dit recept! Een heerlijke zelfgemaakte bananentaart is zeker niet zo moeilijk!

ingrediënten:

  • kruimeldeeg
  • crème pâtissière
  • 250 ml room
  • 2 el bloemsuiker
  • 3 bananen
  • 1 zakje taartina dr. Oetkert

Hoe begin je er nu aan? Allereerst raad ik je aan om te beginnen aan je kruimeldeeg. Je kan kiezen voor een kant-en-klaar kruimeldeeg vel dat je kan kopen in de winkel of volg mijn recept voor een zelfgemaakt kruimeldeeg!
In ieder geval begin je eerst met je kruimeldeeg blank af te bakken. Dat wil zeggen dat we enkel het kruimeldeeg gaan bakken, zonder vulling. Om ervoor te zorgen dat je kruimeldeeg niet te fel opstijgt of van vorm veranderd, maak dan gebruik van bakgewichtjes of gedroogde spliterwten. Je legt deze op een cirkel van bakpapier.

Daarna gaan we verder met het maken van de crème pâtissière. Ook hier kan je weer kiezen of je gaat voor aangekochte pudding, poederzakjes om pudding te maken of de verse crème pâtissière volgens mijn recept!

Is je kruimeldeeg taart en pudding voldoende afgekoeld? Dan gaan we de slagroom opkloppen. Doe de room samen met de bloemsuiker in een mengkom en klop met een mixer of keukenrobot je room op tot slagroomdikte.
Heb je liever dat je slagroom niet te zoet is, maak dan gebruik van een zakje klopfix van dr. Oetker. Dit zorgt ervoor dat je room goed opgeklopt kan worden, maar geeft niet zo een zoete smaak als bloemsuiker.

Nu kunnen we beginnen met onze kruimeldeeg taartbodem te vullen. Eerst gaan we zorgen voor een goede laag pudding. Je kan dit met een spuitzak doen of gewoon met een lepel. Zorg dat je overal evenveel pudding hebt en dat ze mooi glad gestreken is. Bovenop de pudding gaan we de slagroom aanbrengen. Ook hier kan je weer kiezen of je werkt met een spuitzak of een lepel. Let er wel op dat je niet te veel over je slagroom heen en weer wrijft.

Zo nu gaan we de verse banaan nog in schijfjes snijden en verdelen over de hele taart. Als laatste gaan we ook nog de taartina gelei laag over de banaan doen, zodat de banaan niet onmiddellijk zwart wordt. Volg hiervoor de instructies achterop de verpakking.

Werk je taart af met wat bloemsuiker over de rand van de taart en serveer deze lekkernij met een tas koffie aan je gasten. Er zal zeker gesmuld worden aan je tafel!

Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

2 reacties

  1. Heel goed recept! Mijn kruimeldeeg/onderkant van de taart was alleen enorm dik. Crème en slagroom waren super lekker.
    Nog een vraagje, waar vind jij Taartina van dr. Oetkert? Ik ben in de Delhaize, Colruyt, Ah geweest maar nergens vind ik het. Ik heb dan zelf een dekkingslaag gemaakt met onderandere gelatine om de banaantjes intact te houden.
    Ik ga jouw recept zeker nog eens gebruiken! 😀

    • Dag Lene, dankjewel voor je reactie ???? Wat fijn dat je het recept goed vind!
      Taartina heb ik gevonden in de Aveve. Je kan ook gewoon abrikozen gelei aan de kook brengen met 2 el water, dit kooksel zeven en dan heb je ook een lekkere afdekgelei.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.