Chocomousse taart

Hmm, ken je die heerlijke chocomousse taart van bij de bakker? Ja hé, het water loopt je al in de mond! Het krokante koekje onderin, laagje pudding en een heerlijk, simpele chocomousse bovenop. Wist je dat je deze taart heel makkelijk zelf kan maken? Lees het onderstaande recept en verbaas iedereen met deze heerlijke zelfgemaakte taart. Die ook nog eens zwangerschapsproof is, fantastisch toch!

Ingrediënten

  • kruimeldeeg

  • crème pâtissière

  • 150 g chocolade (mengeling van pure met melk chocolade)

  • 100 ml melk

  • 250 ml slagroom

  • 1 zakje klopfix

Hoe beginnen we daar nu aan? Allereerst raad ik je aan om te beginnen aan je kruimeldeeg. Je kan kiezen voor een kant-en-klaar kruimeldeeg vel, dat je kan kopen in de winkel of volg mijn recept voor een zelfgemaakt kruimeldeeg!
In ieder geval begin je eerst met je kruimeldeeg blank af te bakken. Dat wil zeggen dat we enkel het kruimeldeeg gaan bakken, zonder vulling. Om ervoor te zorgen dat je kruimeldeeg niet opstijgt of van vorm veranderd, maken we gebruik van bakgewichtjes of gedroogde spliterwten. Je legt deze bovenop een cirkel van bakpapier en ze gaan zo mee de oven in.

Daarna gaan we verder met het maken van de crème pâtissière. Ook hier kan je weer kiezen of je gaat voor aangekochte pudding, pudding mix of verse crème pâtissière waarvan je ons recept al reeds op de blog staat!

Wanneer je kruimeldeeg bodem gebakken is en staat af te koelen en ook je pudding klaar is. Gaan we beginnen aan de chocolademousse. We gaan beginnen met onze chocolade au-bain marie te smelten. Terwijl de chocolade aan het smelten is, gaan we de melk lauw opwarmen in de microgolfoven. Doe de melk bij de chocolade.

Laat de gesmolten chocolade met de melk wat afkoelen. Terwijl gaan we de room opkloppen met slagroom. Ik doe hierbij een zakje klopfix. Zo is mijn slagroom licht gesuikerd en kan je hem goed opkloppen. Voeg de gesmolten chocolade bij de slagroom en klop het goed door.

Afwerking

Nu kunnen we de chocomousse taart gaan samenstellen. Neem je kruimeldeeg bodem en leg deze al op een taartplateau of bord dat je wilt gebruiken. Voel de bodem met ongeveer 1 cm pudding.

Bovenop de pudding gaan we onze chocolademousse uitstorten. Verspreid mooi over de hele taart. Nu kan onze taart een uur opstijven in de koelkast. Net voor het serveren gaan we de taart nog verder afwerken met een laagje chocolade schilfers.

Geef al je gasten een heerlijk stukje van jouw zelfgemaakte chocomousse taart. En verzeker de mommy-to-be ervan dat ze zeker met een gerust hard kan mee smullen van jou taartje! Geloof me, ze zal je zeker dankbaar zijn!

Ga jij dit taartje thuis ook zelf maken? Stuur ons dan zeker een foto door van jou resultaat! Vergeet ons ook niet te taggen in jou social media post!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.