crème knobbeltjes taart

Crème Knobbeltjes taart

Hmm, ken jij ze? Die overheerlijke crème met knobbeltjes taart van bij de bakker? Een echte Vlaamse klassieker! Het water loopt mij al in de mond als ik er aan denk. Maar weet je dat je deze ook gewoon zelf kan maken? Lees snel verder om het te ontdekken!

ingrediënten

  • 1 basis gisttaartdeeg
  • Crème pâtissière
  • 250 g bloem
  • 130 g suiker
  • 130 g boter

Allereerst beginnen we met het recept van het gisttaartdeeg! Je kan deze via deze link makkelijk terugvinden!
Als je deeg staat te rijzen, kunnen we beginnen aan de pudding. Hier kan je kiezen voor een kant-en-klare pudding, puddingpoeder of een verse crème pâtissière. Ik zou wel weten wat kiezen!

Dan kunnen we overgaan tot het maken van de knobbeltjes voor bovenop de taart. Heel simpel en met maar 3 ingrediënten: bloem, suiker en boter. Meet alle ingrediënten af. En doe ze gerust in 1 pot!

Dit geheel gaan we gewoon met de handen vermengen tot alle ingrediënten elkaar goed hebben opgenomen en je een kruimelig deeg krijgt.

Nu gaan we de taart afwerken! Neem je gisttaartdeeg en rol deze uit voor in je taartvorm. Bekleed je taartvorm met je deeg en druk goed aan tegen de randen. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van je deeg. Doe de pudding bovenop het deeg en verspreid de pudding gelijkmatig. Als laatste strooi je de kruimels er bovenop. Wees vooral niet gierig met de kruimels, hoeveel te meer je er op doet, hoeveel te lekkerder je taart is.

Zo, laat je taart nu nog 30 min rijzen en dan kunnen we ze afbakken op 200°C gedurende 20 minuten.

Zo, nu kan je smullen van deze overheerlijke verse taart. Ideaal voor bij elke gelegenheid!

Vond jij dit recept een echte aanraden? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

5 reacties

    • Beste Marijke, al mijn recepten kan je altijd terugvinden op deze blog. De linken worden ook steeds gedeeld op facebook, instagram en pinterest! Hopelijk kan je daar mee verder

  1. Hallo Silke wat een super recept. Ik heb nog een vraagje wij halen altijd een pudding knobbeltjes vlaai waar de knobbeltjes platter zijn en naar speculoos smaken. Weet jij toevallig wat ze door het deeg doen. Groetjes

    • Dag Anita! Om de speculaas smaak te krijgen helpt het toevoegen van kaneel of speculaaskruiden! Je kan de suiker ook vervangen naar bruine suiker. Groetjes !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.