Kaastaart

Hmm, kaastaart! Wie houdt daar nu niet van? Eerlijk? Ik lustte het totaal niet, totdat ik het zelf ging bakken. Nu behoort het zelfs in mijn top 5 van favoriete taarten. Heerlijk en ook nog eens eenvoudig om te maken! Lees snel hier het recept.

Ingrediënten: 1 kaastaart

  • 1 gistdeeg

  • 250 g platte kaas

  • 100 g suiker

  • 40 g bloem

  • 100 ml melk

  • 2 eieren

  • 1 vanille stokje

Zoals altijd beginnen we met onze ingrediënten nauwkeurig te wegen.

Bij het bakken van de taart, begin je altijd eerst met het bereiden van je taartbodem. Voor een kaastaart kies ik regelrecht voor een heerlijk basis gistdeeg. Dit recept kan je al terugvinden op mijn blog!

Terwijl het gistdeeg rijst, gaan we beginnen aan onze vulling. Neem de eieren en splits de eidooiers van het eiwit. Doe het eiwit zeker niet weg! Want dat hebben we nog nodig. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige massa. Deze luchtige bleke massa noemen we een ruban.

Schenk de melk in een pannetje en doe de vanille pitjes erbij. Verwarm de melk op een matig vuur. Gooi je overgebleven vanille zeker niet in de vuilbak, maar denk aan deze leuke baktip om zelf vanille suiker te maken.

Terwijl de melk op het vuur staat en je ruban mooi luchtig geklopt is. Kan je de bloem bij je eidooier-suikermengsel voegen. Klop dit geheel met je keukenrobot goed door.

Wanneer de melk warm is en je bloem goed met de ruban vermengt is. mag je de melk bij het eiermengsel schenken. Laat de keukenrobot ondertussen draaien op een matig tempo. Zodra de melk volledig toegevoegd is, kan je het tempo van je keukenrobot hoger zetten. Laat het mengsel verder kloppen tot het geheel afgekoeld is.

Wanneer het mengsel afgekoeld is, kan je de platte kaas erdoor mengen. Dit kan ook met de keukenrobot of gewoon met de hand.

Neem nu een propere, vetvrije mengkom en klop de eiwitten stijf.
Spatel de eiwitten onder het platte kaas mengsel tot alles goed opgenomen is.

Rol je taartbodem uit en prik met een vork gaatjes over de bodem. Vul de taartbodem tot aan de rand met je platte kaasvulling. Je kan dit best met een pollepel doen, zodat je de vulling goed kan verdelen over de taartbodem.
Laat nu de taart nog een 30 minuten rijzen

Verwarm de oven op 190°C en bak de kaastaart gedurende 20 minuten af in de oven.

Heb je een mooie goud-bruine kleur aan de bovenkant, dan is je kaastaart zeker klaar. Laat de kaastaart volledig afkoelen voor je hem serveert, zodat de smaak goed tot zijn recht kan komen. Er zal gegarandeerd van gesmuld worden!

Vond jij dit recept een echte aanraden? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.