We gaan even de gezonde toer op, want ja dat moet ook kunnen hé. Tegenwoordig gooien ze in de winkels met verschillende soorten granola’s en muesli’s die heerlijk te combineren zijn met wat yoghurt en fruit. Maar waarom zoveel geld geven aan aangekochte granola, als je deze ook gewoon zelf kan maken. Want wat je zelf maakt, smaakt altijd beter!
Bovenstaande ingrediënten zijn voor een basis granola te maken. Je kan natuurlijk naar eigen smaak nog noten, gedroogde vruchten of chocolade toevoegen.
Hoe begin je er nu aan? Wel, dat is heel simpel.
Verwarm alvast de oven op 180°C.
Weeg je 300 g havermout vlokken af en doe ze in een grote mengkom. Neem je maatlepels bij de hand en voeg de kaneel, honing en arachide olie toe aan de havermout. Voeg als laatste een snuifje zout toe. Het enigste wat je nu nog rest, is dit geheel goed doormengen, zodat de havermout alle ingrediënten kan opnemen.
Leg je havermout mengsel op een bakplaat en verspreid ze goed. Bak het geheel af gedurende 30 minuten op 180°C.
Tijdens het bakproces kan je best je granola af en toe doorroeren, zodat niet alleen de bovenkant krokant word.
Is je granola gebakken, laat ze dan afkoelen op de bakplaat. Nu kan je ook nog de andere smaakmakers zoals noten, gedroogde vruchten of chocolade toevoegen. Ik heb vandaag gekozen voor een combinatie met kokos schilfers en chocolade.
Vond jij dit recept een echte aanrader? Like en deel dan het bericht op facebook en laat weten wat je er van vond!