Naanbrood pizza met aubergine en paprika

Heb je zin in een lekkere, snelle en ook nog gezondere hap? Zet dan zeker een naanbrood pizza op je weekmenu. Je kan wel zeggen dat het bijna een gezondere variant is op de gewone pizza. Je kan je naanbrood pizza dus ook beleggen met wat je zelf graag eet.

Benieuwd wat wij erop leggen? Hier is alvast ons recept voor dit gerecht.

Ingrediënten: 2 personen

  • 2 naanbroden

  • 1 brikje tomatenpassata

  • 1 el Provençaalse kruiden

  • 1 kleine aubergine

  • 1 rode paprika

  • Mozzarella

  • Serranoham

  • Groene pesto

  • Rucola

  • verse basilicum

Met dit recept starten we met het snijden van onze groenten. Snij de paprika in reepjes en de aubergine in dunne plakjes. Bak de aubergine in 1 el olijfolie en kruid ze met zout.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg je naanbroden op de ovenplaat met bakpapier.

Doe de tomatenpassata in een kommetje en kruid de saus met 1el Provençaalse kruiden. Smeer de tomatenpassata op het naanbrood. Verspreid de aubergine en paprika over de hele pizza. En werk af met gescheurde mozzarella. Bak de naanbroden gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Als afwerking van onze pizza, gaan we hem na het bakken nog beleggen met serranoham. Verdeel met een lepel ook nog wat groene pesto over de pizza. Dit gaat voor een enorme smaakexplosie zorgen.
Werk verder nog af met rucola en verse basilicum blaadjes.

Serveer de naanbrood pizza’s wanneer ze nog warm zijn!

Variaties

Uiteraard kan je een naanbrood pizza beleggen zoals je het zelf het liefste hebt. Let er wel op dat als je groenten gebruikt die wat langere gaartijd nodig hebben, je deze al bereid alvorens je ze op de pizza legt.
Ik ben zeer benieuwd naar jullie ideale naanpizza topping! Misschien proberen we die van jou ook wel.

Vond jij dit recept de moeite waard? Laat het ons dan zeker weten via onze sociale media! Tag ons in jou foto bericht en maak gebruik van de #backtobakingbe.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.