Wil jij ook wel eens wat anders dan gewoon croissants of chocolade broodjes op een uitgebreid ontbijtje of brunch? Dan heb ik voor jou het recept gevonden! Snelle ontbijt wafels, wafels waar je niet veel tijd moet insteken om ze kraakvers te maken. ‘s Morgens toch niet veel tijd, maak ze dan gewoon op voorhand en vries ze in. Je hoeft ze dan enkel nog in de oven terug op te warmen. Het is een makkelijk recept waarbij bijna elk gezin de nodige ingrediënten standaard in huis heeft staan. Ben jij een zoete fan of liever hartig? Met deze wafels kun je dankzij zelf te kiezen toppings beide richtingen uit.
Ingrediënten 8 kleine Wafels
250 g bloem
7,5 g (of 1 tl + 1/2 tl) bakpoeder
1 el suiker
1/4 tl zout
200 ml melk
30 ml arachide olie
1 ei
We gaan bij dit recept aan de slag door eerst alle droge ingrediënten bij elkaar te voegen. Haal de bloem best even door een zeef om zo dikke klonters in je deeg te voorkomen.
Daarna gaan we het ei splitsen. De eidooier gaan samen met de melk en de olie alvast bij de droge ingrediënten. Meng het deeg tot je een mooie homogene massa krijgt. Meng het niet te lang in je keukenrobot, want het deeg word snel kleverig wat het doormengen van de eiwitten moeilijk maakt.
Klop ondertussen het eiwit stijf en spatel ze luchtig onder het deeg. Indien het spatelen niet zo goed gaat, klop het laatste stuk dan met de keukenrobot kort door met de K-vorm.
Voor het bakken van deze wafels neem ik mijn Fritel wafelijzer weer bij de hand. Het makkelijke aan dit wafelijzer is dat ik eender welke wafelsoort plaat kan kiezen. Wil je meer te weten komen over dit toestel? Ga dan zeker eens een kijkje nemen bij de reviews! Voor dit recept kies ik voor een wafel met diepe groeven, dus nemen we de plaat voor Brusselse wafels (4×6).
Verwarm het wafelijzer en bak je wafels tot ze mooi goud bruin zijn. Ik gebruikte een ijsschep om mijn wafeldeeg te verdelen in het ijzer. Dankzij mijn Fritel wafelijzer hoef ik de bakplaten tussendoor niet invetten. Dat zorgt er ook weer voor dat mijn wafels niet vettig worden.
Serveer je wafels warm tijdens het ontbijt. Garneer ze met lekker vers fruit! Probeer ze niet puur te eten zonder topping, want je gaat ze vreselijk smaakloos vinden doordat er weinig suiker in zit. Want dat was mijn eerste gedacht ook. Maar in combinatie met heerlijke toppings, zorgen ze voor een heerlijk gerechtje.
Wil je ze het gerecht feestelijker serveren zoals wij dat deden. Klopt dan (voor meerdere personen) 2 el mascarpone op samen met 5 gram vanillesuiker. Voeg hierbij ook 2 el natuur yoghurt. Meng dit goed onder elkaar. Wil je meer vanille smaak, dan kan je 1/4 tl vanille essence toevoegen aan je yoghurt mascarpone mengsel.
Serveer 2 wafels per persoon met een enkele lepels yoghurt mascarpone crème. Werk af met vers fruit naar eigen smaak en seizoen. Voor de chocolade fans onder ons, doe er gerust wat chocolade schaafsel bij, maar overdrijf hier niet in. Voeg voor extra natuurlijke zoetigheid enkele strepen honing toe.

Verras al je gasten met dit ontbijt gerechtje en smul er lekker van mee.
Ga jij dit recept uitproberen? Stuur ons dan zeker een resultaat door van jou creatie via onze berichten!