Kinder Chocolade Muffins

Kinder Chocolade, de favoriete chocolade van mijn partner. En ja, eerlijk gezegd ben ik er ook wel fan van! Al langer was ik aan het denken om deze lekkernij te verwerken in een gebakje. Dus hebben we enkele recepten uitgetest en jawel, de muffins kwamen als winnaar uit de bus.

Wil jij ook weten hoe je eenvoudig deze lekkere muffins kan maken? Lees dan snel hieronder verder hoe wij het gedaan hebben.

Ingrediënten: 12 muffins

  • 300 g bloem

  • 1 el bakpoeder

  • 130 g suiker

  • 1/2 tl zout

  • 2 eieren

  • 250 ml melk

  • 90 g boter

  • 250 g Kinder chocolade (+ extra)

  • 150 g bakvaste chocolade

Zoals altijd wegen we eerst al onze ingrediënten af. Want dit is echt wel belangrijk bij bakken. Het verkeerd afwegen van ingrediënten kan je baksel echt doen mislukken en dat zou enorm zonde zijn!

Verwarm alvast je oven voor op 180°C.

We beginnen met de boter samen te smelten met de Kinder Chocolade. We doen dit au-bain-marie (warm water badje) om te voorkomen dat de chocolade en boter zouden aanbranden.

Terwijl dat aan het smelten is, gaan we alle droge ingrediënten samenvoegen in de mengkom van je keukenrobot. Voeg hierbij de melk en de 2 eieren en laat het geheel goed kloppen tot een homogene massa.

Wanneer de chocolade en boter goed versmolten zijn, voegen we deze toe aan het beslag. Laat dit geheel ook goed doorkloppen op een hoge stand. Als laatste voeg je de bakvaste chocolade druppels toe. Ik maakte gebruik van de bakvaste melk chocolade druppels van Callebaut. Je kan ook kiezen voor pure chocolade druppels, maar ik vind de smaak van melkchocolade beter passen bij de smaak van Kinder Chocolade.

Doe je beslag in een grote spuitzak. Ben je alleen en vind je dit een enorm geklungel, maak dan zeker gebruik van de baktip die ik al eerder gaf.

Neem je muffin vorm en verdeel de papiertjes. Ik heb ervoor gekozen om te werken met echte muffin papiertjes, je kan deze zelf maken van bakpapier of eenvoudig kopen. Ik kocht mijn muffin papiertjes op de webshop van baktotaal bouwhuis.

Vul de muffinpapiertjes voor 3/4. Verdeel over elke muffin nog wat blokjes kinderchocolade als afwerkende topping. Bak de muffins 25 minuten af in de voorverwarmde oven van 180°C.

Controleer of je muffins volledig doorbakken zijn door er met een satéstokje in te prikken. Hangt er geen beslag meer aan je prikker, dan is je muffin volledig gebakken.

Laat de muffins afkoelen op een rooster voor je ze gaat serveren.

Vond jij dit recept een echte aanrader? Laat het dan zeker weten op onze social media!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.